Pasta med cremet peberfrugtsovs anrettet i skål

Pasta med peberfrugtsovs

image_pdfimage_print

Pasta med cremet peberfrugtsovs er en nem, hurtig og utrolig lækker pastaret. Den kræver få ingredienser, som smager som noget fra en god italiensk restaurant. Det er en mild og smagfuld ret med en silkeblød saucen, der kombinerer sødmen fra bagt peberfrugt og løg med den cremede fylde fra mascarpone.

Pasta med cremet peberfrugtsovs – kødfri og nem hverdagsfavorit

Den er både budgetvenlig og klar på kun 20 minutter. Det gør den perfekt til en travl hverdag, hvor aftensmaden gerne må være hurtig – men stadig føles som lidt forkælelse.

Denne pastaret er et fantastisk alternativ til de klassiske tomat- eller flødesovse og giver dig en skøn variation i hverdagskøkkenet. Du kan nyde den som den er – eller tilføje fx sprødstegt parmaskinke (stegt på en tør pande), kylling, bacon eller sprøde kikærter, hvis du ønsker lidt ekstra protein.

Se tips under opskriften

Pasta med cremet peberfrugtsovs

Pasta med cremet peberfrugtsovs

En skøn 20 min hverdagsret
5 fra 2 stemmer
Print Pin Anmeld
Ret: aftensmad
Keyword: bagt peberfrugt, kødfri, pasta
Samlet tid: 20 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g rød peberfrugt jeg brugte snackpeber
  • 2 stk rødløg skåret I store både
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatpure
  • olie
  • salt og peber
  • 1 dl varmt vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 250 g mascarpone
  • 400 g pasta
  • evt parmesanflager og frisk basilikum til servering

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta og kog efter anvisningen
  • I en pande med olie steges løg et par min
  • Skær peberfrugten ud i store tern og kom i panden med løg
  • Tilsæt nu hvidløg og tomatpuré. Steg et par min 
  • Tilsæt varmt vand og bouillon. Lad simre i ca. 10 min til peberfrugten er mere blød
  • Kom alt fra panden op i en blender og blendt godt og hæld tilbage i panden
  • Rør mascarponen i den blendede sovs. Smag til med salt og peber
  • Vend pastaen i sovsen og server evt. med hakket basilikum og parmesan

Nem pastaret uden kød – et budgetvenlig aftensmadshit

Sovsen kan nemt laves i blender eller med stavblender og vendes direkte i din yndlingspasta. Toppet med lidt frisk basilikum og parmesanflager er denne ret et hit for både børn og voksne.

Uanset om du er ude efter en nem pastaret uden kød, en hurtig vegetarisk aftensmad eller bare en ny favorit med mascarpone – så lover jeg, at denne opskrift bliver en fast del af dine hverdagsfavoritter. Den kræver minimal indsats, men leverer masser af smag. Og så egner den sig også perfekt til madpakke eller rester dagen efter!

Prøv også kødfri Beluga bolognese klik her

Pasta med cremet peberfrugtsovs

4 Comments

  1. 5 stars
    Lækker og nem at gå til i en tavl hverdag.
    Kan varmt anbefales at prøve.

  2. 5 stars
    Den er virkelig lækker.
    Kan rester fryses?

5 from 2 votes

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*