Kæmpe jordbærkage til mange (i bradepande)

image_pdfimage_print

De fleste elsker en jordbærkage med sødmefyldte jordbær. Kombinationen af mazarinbund, chokolade, creme og jordbær er virkelig også skøn. Denne kage er nem at bage og kan opbevares på køl indtil servering (vent dog gerne med jordbær til max et par timer før).

Jeg bager jævnligt kager til mange til og der er det skønt at kunne bage én stor kage. Denne jordbærkage havde jeg med til arrangement på mine drenges skole og det var et stort hit (fik i øvrigt en tom bradepande med hjem)!

En skøn kage at bage til gæster til fester såsom fødselsdag, studentergild, konfirmation, arrangementer på institution/skole mm.

Kan også pyntes med blandede friske sommerbær eller med kakaopulver i cremen (hvis du ønsker en chokoladecreme).

Alt afhængig af størrelsen på kagen er der til ca. 30 personer.

Kæmpe jordbærkage til mange (i bradepande)

En nem og virkelig lækker kage til mange
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bradepandekage, creme, jordbær, jordbærkage, Kage, kage til mange
Forb. tid: 40 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 30 personer

Udstyr

  • 1 bradepande ca 35×40 cm Den der følger med ovnen, min er 2 cm høj/dyb

Ingredienser

Mazarinbund

  • 500 g marcipan
  • 500 g smør stuetemperatur
  • 500 g sukker
  • 12 stk æg taget ud 30 min før
  • 170 g hvedemel

Creme

  • 500 g mascarpone
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g flormelis

Øvrigt

  • 200 g mørke chokoladeknapper min. 55 % kakao
  • 400 g friske jordbær skyllet og halveret/skåret i skiver

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kom marcipan, smør og sukker i en skål og piske luftigt i ca. 5 min
  • Kom ét æg i af gangen og pisk kort indtil det er røt i dejen og gentag med alle æg
  • Vend melet i dejen
  • Hæld dejen på en bradepande (den der følger med ovnen ca 35x 40 cm) med bagepapir på
  • Bag kagen midterst i ovnen ca. 25 min til den er gyldne (tjek midten af kagen med en tandstik eller lignenden. Der må ikke hænge våd dej på)
  • Lad kagen køle af i 5-10 min inden du fordeler chokoladeknapperne på den stadigt varme bund. Lad chokoladen ligge og smelte og smør nu ud i et jævnt lag på hele kagebunden (stil gerne kagen i køleskabet eller fryser til chokoladen er størknet)

Creme

  • Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål og pisk godt sammen (dog obs ikke at piske for længe, så vil det skille)

Klargør kagen

  • Fordel den piskede creme på kagen og top med de friske skiver af jordbær
Kan den bages før?

Ja, den kan enten fryses ned (kun mazarinkagen – ikke creme og bær) eller opbevares dagen før på køl. Vent med at pynte med bær til et par timer før servering

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*