Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande)

image_pdfimage_print

Jeg skulle medbringe 3 bradepandekager til arrangement i begge mine drenges klasser på skolen. En af kagerne blev denne nemme og virkelig lækre citronkage med birkes. Birkes ser både fint ud, men bidrager også med lidt knas til kagen – kan dog nemt undlades.

Tilbagemeldingerne på kagen var at ”den smager virkelig godt og konsistensen er dejlig blød (og ikke tør)” . Den blev nydt af både voksne og børn.

Den kan sagtens bages dagen før servering. Kunne også skåret ud i små rektangler og pyntes med marengs (der evt brændes på toppen).

Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande)

Skøn syrlig kage, som er dejlig blød i konsistensen
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bradepandekage, citron, citronkage, Kage
Forb. tid: 35 minutter
Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 30 personer

Ingredienser

  • 660 g sukker
  • 350 g smør (fast smør a la Lurpak, ikke smørbar) stuetemperatur
  • 2 stk øko citroner
  • 600 g mel
  • 4 spsk birkes kan undlades
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 9 stk æg
  • 1,5 dl creme fraiche 38 %
  • 1,5 dl sødmælk

Glasur

  • 500 g flormelis
  • 1 stk øko citron
  • evt. vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  •  Pisk sukker, smør og citronskal fra 2 citroner med elpisker i en skål i et par minutter
  • Kom æggene ned i smør/sukker blandingen et af gangen, pisk kort og fortsæt sådan med alle æggene
  • Hæld mælk og cremefraiche i dejen 
  • Kom mel, birkes, salt og bagepulver i en ny skål og bland sammen
  • Vend melblandingen til det øvrige
  • Til slut kommes citronsaften fra 2 citroner i dejen og evt. lidt pasta/frugtfarve
  • Beklæd en bageplade (30x 42 cm) med bagepapir og fordel dejen derpå
  • Bag kagen i 25 minutter. Hvis den begynder at tage for meget farve, så læg et stykke sølvpapir over
  • Lad den afkøle på en bagerist

Glasur

  • Bland flormelis og citronsaft sammen og tilsæt evt. vand. Fordel glasuren på den helt afkølede kage og riv evt. citronskal over

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*