Jeg havde lyst til at lave en mere ‘fint’ og festlig udgave af den super populære kæmpe citronkage i bradepande https://madmusen.dk/2024/05/15/kaempe-citronkage-med-birkes-i-bradepande/
Det blev til de lækreste snitter, som stadig er nemme at lave. For det pæneste look vil jeg anbefale at du bruger en sprøjtepose med en tyl i (jeg brugte en stjernetyl).
Kagerne kan godt lave dagen i forvejen.

Citronsnitter med hvid chokolade creme
Super fine citronkager, som kan laves dagen før 🍋
Print
Pin
Anmeld
Servings: 24 stk
Ingredienser
Kage
- 330 g sukker
- 175 g smør blødt
- 1 stk økologisk citron både skål og saften derfra
- 4 stk æg
- 1 dl yoghurt naturel 1,5%
- 0,75 dl sødsmælk
- 300 g hvedemel
- 2 spsk birkes
- 1 knivspids salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk vanillesukker
Hvid chokolade creme
- 150 g hvid chokolade hakket groft
- 325 g flødeost
- 100 g smør
- 75 g flormelis
- 1 stk vanillestang
- evt. små spiselige sølvkugler til pynt
Sådan gør du
Kage
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Pisk sukker, smør og revet citronskal med elpisker i en skål i et par minutter
- Kom æggene i ét ad gangen, pisk kortvarigt og fortsæt sådan med alle æggene
- Hæld mælk og yoghurt naturel i dejen
- Kom mel, birkes, salt, vaniljesukker og bagepulver i en ny skål og bland sammen
- Vend melblandingen sammen med den øvrige dejblanding
- Til slut kommes citronsaft i dejen
- Beklæd en form på 18×18 cm med bagepapir (jeg bagte af to omgange – men ellers brug en større form) og fordel dejen derpå
- Bag kagen i 20 minutter
- Lad den afkøle på en bagerist
Hvid chokolade creme
- Kom chokoladen i en glasskål og smelt over vandbad. Tag af varmen
- Imens kommes flødeost, smør, flormelis og vanille i en skål og piskes sammen
- Under piskning hældes den afkølede hvide chokolade i
- Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl
- Skær kagen ud i aflange snitter og pynt med frosting






Kan den laves uden birkes?
Birkes bidrager mest lidt bid og flot udseende – men kan sagtens undlades, hvis du ikke kan lide det.
Kan den laves dagen før?
Du kan sagtens lave den dagen før også med frostingen på. Alternativt kan du vente med at skære kagen ud og have frostingen ved siden af og pynte på dagen.


Pingback: Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande) - nem kage til mange
Hej – lækker opskrift her
Kan man bruge mascarpone til frosting?
Hej Gudrun, det tænker jeg godt at du kan.
Hejsa 🙂
Er det 2 gange 18*18
Og skal de bages sammen i ovnen ?
Kan man så bruge en 18* 18 form og lave en halv portion ?
Den ser vildt god ud 😋
Mvh Majken Bohn
Lige præcis Majken 2 x 18×18 cm form. Så du kan også lave halv portion en enkelt gang.
vh Josephine
Hej tak for opskrift 🙂
18*18 form er det 2 forme af den størrelse for hele portion ?
Har skrevet en gang før men ser ud til min besked er væk nu
Der er svaret nu☺️
Ville man kunne tilsætte citronsaft og lidt skal i frostingen for at få mere citronsmag?
Ja du kan sagtens tilføje citronskal for mere smag. Jeg ville være forsigtig med citronsaften ift om frostingen vil skille. 😊
Hej Madmusen, er det nødvendigt med så meget sukker i opskriften? Kan mængden reduceres
Jeg har kun lavet det på denne måde, hvorvidt du kan reducerer sukker mængde tør jeg ikke udtale mig om. desværre.
Hej, hvorfor er der så stor forskel på mængderne i denne opskrift og i den oprindelige kæmpe-citronkage med birkes? Jeg har prøvet at sætte begge opskrifter til samme antal personer, men mængderne er ikke det samme. Jeg vil gerne lave kæmpe-citronkagen, og jeg er konkret i tvivl om antallet af æg, da jeg synes, at 9 æg er virkelig mange i en bradepandekage, og jeg er bekymret for, om den kommer til at smage meget af æg, som jeg har prøvet med andre kager.
Hej Eva. Det er fordi det er to forskellige kager omend de er inspireret af hinanden. Jeg synes bestemte ikke den smager af æg. Det er nu engang den mængde æg jeg synes fungere i min opskrift. Elsker skal du ud i en anden kage eks. kanelkage, der er ingen æg i. vh JOsephine