Hummus med peberfrugt

image_pdfimage_print

I samarbejde med Bonduelle, har jeg udviklet den her lækre hummus på deres kikærter.

Hummus er rig på proteiner og fiber, derfor udgår den et sundt alternativ til mayonaise og lignende som dip til eks. gnavegrønt eller til tapasbordet.

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 160 g kikærter
  • 1 fed hvidløg, pillet og hk. groft
  • 1/2 dl olivenolie + lidt til pensling
  • 1 spsk. tahin
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • evt. 1 spsk vand

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Skær hver peberfrugt ud i 3-4 store stykker
  • Find en bageplade med papir og kom peberfrugten på, og mas stykkerne, så de ligger så fladt som muligt
  • Pensl peberfrugterne og bag i ovnen i ca 20-25 min til de begynder at blive sorte
  • Tag ud og afkøl og hiv skindet af
  • Kom drænede kikærter, peberfrugt og hvidløg i en minihakker og blend i nogle minutter
  • Kom olien i og blend til en ensartet masse
  • Kom de sidste ingredienser i
  • Smag til med salt og peber

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*