Sprøde parmesan kartofler

image_pdfimage_print

De her parmesan kartofler smager vanedannende godt og så er de ovenikøbet nemme at lave!

Så hvis du er til parmesan og sprøde kartofler, så må du love mig at prøve opskriften.

Du kan servere både til kyllingebryst, en steg eller lign. og en frisk salat.

Sprøde parmesan kartofler

Kan du lide smeltet sprød ost, så er de her kartofler en sikker vinder
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: gæstemad, kartofler, ost, parmesan, tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g små kartofler (gerne med skræl om sommeren)
  • 40 g smør
  • 1 fed hvidløg Skrællet og knust let med siden af en kniv
  • 60 g friskrevet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skræl kartoflerne og halver dem på langs
  • Rids evt på kartoflernes flade side (et par små snit på langs, men slet ikke helt igennem)
  • Smelt smørret i en gryde sammen med hvidløget
  • I et ildfast fad fordeles/pensles smørret ud (pånær 1 spsk som gemmes)
  • Fordel nu parmesanen rundt i fadet
  • Placer kartoflerne i fadet med den flade side nedad. Drys med salt, peber og det sidste smør
  • Bages midterst i ovnen i ca 40-50 min.
  • Lad hvile ca 10 min, så størkner parmesanen og gør dem super sprøde

One Comment

  1. Pingback: Svinemørbrad med flødeost og serrano - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*