Fiskefad med kold lakseside, rejer og skaldyrsdressing

image_pdfimage_print

Jeg har altid været vild med fisk. Vi skulle have gæster til madhygge og de havde lovet 30 grader – så jeg fandt på denne nemme sommerret. Den kræver minimal tilberedes forud for og skal bare anrettes inden servering.

Ingredienser (4 personer)

  • Lakseside ca. 600 g
  • Salt
  • 1 glas hvide asparges, drænet
  • 3 tomater, skåret i både
  • 4 kogte æg
  • ca. 400 g rejer (drænet vægt)
  • Krølsalat, skyllet
  • Frisk dild
  • 1 citron, skåret i både
  • 1 franskbrød eller flute i skiver
  • Smør til brødet

Skaldyrsdressing

  • 0,5 dl mayo
  • 3 cornichoner + 3 tsk, væske derfra
  • 1 tsk ketchup
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1,5 dl creme fraiche 18%
  • Evt lidt sød paprika
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Kom laksesiden på en bageplade med bagepapir. Drys med salt
  • Bag i ovnen i ca 18 min
  • Tag ud og køl af, stil i køleskabet i min 1 times tid
  • Anret salat nederst på et fad. Placer laksen ovenpå og fordel asparges, tomat og citron omkring. Drys rejerne over midten på laksen og pynt med dild
  • Server fadet med dressing, pillede æg i en skål, brød og smør

Rød dressing

  • Kom mayo, cornichoner + væsken derfra og tomatpuré i en minihakker og blend fint
  • Kom op i en skål og bland med creme fraiche og ketchup
  • Smag til med salt, peber, citron og evt paprika
  • Stil på køl indtil servering

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*