Friterede ‘djævleæg’ kaldes også deviled eggs består af kogte æg, hvor hviden paneres og frituresteges samt fyldes med en lækker creme lavet af de kogte æggeblommer. Udover at være super dekorative, så smager de virkelig skønt med det sprøde og det bløde i midten.
De kan ikke laves i god tid, da den sprøde fritering vil blive blød. Så hvis du har brug for at lave det i god tid til eks påskefrokost, så spring panering og fritering over og brug det kogte æg med æggeblomme mix i dvs. et klassisk djævleæg.
Hvis du ikke ønsker at friterer i olie, så kan du også komme de panerede æg i en airfryer og blot spray med lidt olie i stedet for.
Friterede ‘djævleæg’ (deviled eggs)- hvad kan de serveres til?
Friterede djævleæg (devilled eggs)er et oplagt valgt til påskebordet, men fungerer også godt snack, tapas og lignenede. Du kan også vælge at serverer sammen med røget laks eller rejer til á la Fiskefad med kold lakseside rejer og skaldyrsdressing
Ingredienser
- 6 stk æg kogt
- 2 dl panko
- 1 dl kartoffelmel
- 1/2 liter solsikkeolie
Æggefyld
- Æggeblommer fra de kogte æg
- 3 spsk mayo
- 1 spsk creme fraiche
- 1/4 tsk løgpulver
- 1 tsk chilisovs
- salt og peber
- Evt. purløg og bacon til servering
Sådan gør du
- Kog æggene, køl af, pil dem og halver dem
- Fjern blommen og kom den i en skål til æggefyldet
- Paner de halve æg. Vend først i kartoffelmel, så æg og tilslut i panko rasp
- Steg gyldne i olie i en pande
- I skålen med de kogte æggeblommer kommes de øvrige ingredienser til æggefyld i
- Kom fyldet i de friterede æg og server med purløg og bacon på toppen
Lyder spændende, men vil lige gøre dig opmærksom på at du under ingredienserne skriver kartoffelmel, men i beskrivelsen skriver majsmel.
Tusind tak for at skrive og være så opmærksom Anna. Der skulle self. stå kartoffelmel begge steder. Hermed rettet 😉
vh Josephine
Hej Josephine.
Tak for nogle vidunderlige og tilgængelige opskrifter.
Bliver det stadig lækkert, hvis jeg koger æg og laver æggecremen dagen før? Og så bare venter med at fritere til selve dagen?
Hej Hanne
Det vil jeg ikke anbefale. Paneringen bliver helt blød, så klart bedst samme dag som de bliver lavet.
vh Josephine