Yndlings pasta med kylling og cremet tomatsovs

image_pdfimage_print

Den her pastaret er super nem at lave, men smager afsindigt godt! Da jeg lavede den til min familie første gang, spiste de som aldrig før (store som små).

En dejlig ret til hverdag, men også til gæster evt med en god salat til.

Hvis du vil lave en fiskeversion, så brug laks eller rejer i, det fungerer godt med hvidvinen.

Ingredienser ( 4 personer)

  • 400 g pasta (valgfri type)
  • 400-500 g kyllingebryst/filet, skåret i mundrette stykker
  • 400 g cherrytomat, halveret
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin (ikke alt for sur)
  • 1/2 terning grøntsags/kyllinge bouillon
  • 250 g mascarpone (alternativt kan du bruge ricotta, flødeost eller fløde)
  • 60 g revet parmesan + til servering
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • Smør/olie til stegning
  • Rucola
  • Evt chilisovs/flager hvis du gerne vil have det stærkt

Fremgangsmåde

  • Varm 1-2 spsk smør/olie op i en gryde
  • Steg kyllingen af i ca 1 min, så den lige har fået lidt farve på siderne
  • Tag kyllingen fra på en tallerken
  • Kom 1 spsk smør/olie i gryden og steg løg og hvidløg i 2 min
  • Tilføj nu tomater, hvidvin og bouillon. Lad det småkoge i 10 min
  • Tilsæt mascarpone, kylling og parmesan og lad simre ved svag/middel varme i ca 10 min (tag evt et stykke kylling op og skær over og se om den er færdig)
  • Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakken
  • Smag sovsen til med salt og peber
  • Vend den færdigkogte pasta i sovsen
  • Drys med friskrevet parmesan og basilikum
  • Stil rucola og evt chili på bordet, så dem der vil have det, kan tage det på
  • Velbekomme

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*