En kyllingelasagne er det perfekte bud på en hverdagsret, der både smager fantastisk. Da priserne på oksekød er steget er denne lasagne et billigere alternativ til en klassisk lasagne. Med denne opskrift får du en saftig, cremet og smagfuld lasagne med kylling. Denne opskrifter vil hurtigt blive en ny favorit hos hele familien – især børnene!
En smagfuld lasagne fyldt med grøntsager
Denne lasagne er fyldt med over 800 gram grøntsager. Grøntsagerne giver ikke bare fylde og farve, men også en naturlig sødme og friskhed, som passer perfekt til den milde kylling. Kombinationen af mør kylling, grøntsager og en cremet tomatsovs gør lasagnen uimodståelig. Når den toppes med et gyldent lag smeltet ost, er der garanti for tomme tallerkener – også hos de yngste.
Er du mere til en klassisk lasagne, så prøv Den bedste lasagne.

Kyllingelasagne
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst skåret ud i små stykker
- olie
- 1 stk løg hakket fint
- 3 fed hvidløg hakket fint
- 2 tsk karry
- 2 tsk stødt paprika
- 200 g frisk spinat skyllet
- 1 stk squash ca. 300 g, revet groft
- 2 stk gulerødder skrællet og revet groft
- 600 g passata eller dåsetomat
- 250 g mascarpone
- 3 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 100 g revet ost
- salt og peber
- 12 stk lasagneplader
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Steg kylling og løg på panden i olie i ca. 2 min ved middelvarme. Tag op på en tallerken.
- Kom lidt mere olie på panden sammen med hvidløg, karry og paprika og steg et par min
- Tilsæt nu spinat, squash og gulerødder. Steg yderligere et par min.
- Tilsæt passata, mascarpone, vand og bouillon. Lad simre i 5 min. Smag til med salt og peber og kom kyllinge deri.
- Kom sovs i bunden af et ildfast fad, så lasagneplader, sovs igen og fortsæt sådan til du har 3- 4 lag.
- Bag I ovnen i ca. 15 min. tag ud og fordel osten og bag færdig ca. 15- 20 min mere
- Lad gerne hvile 5-10 min inden servering
Lav kyllingelasagne i forvejen – perfekt til mad til to dage
En kyllingelasagne er desuden utrolig nem at lave i en travl hverdag. Du kan forberede den dagen før, så den blot skal i ovnen, når du kommer hjem – eller lave en ekstra stor portion, så der er mad til to dage. Den smager næsten endnu bedre dagen efter, når smagene har fået lov at sætte sig. Server lasagnen med en frisk grøn salat og et sprødt flute, og du har et komplet, mættende måltid, der både er familievenligt og budgetvenligt.







Jeg vil gerne prøve at lave den ret men min datter tåler ikke mælk. Hvad kan jeg bruge i stedet for mascarpone?
Hej Mette. Så ville jeg bruge en laktosefri flødeost eller komme mere Passat/dåse tomat i. God fornøjelse, vh Josephine
Hej
Kan man bruge andet end tomat i lasagnen, da jeg ikke tåler det
Desværre ikke lige i denne. Men jeg har en grøn lasagne uden tomat, som måske kunne være noget for dig. Du finder den ved at skrive ‘grøn lasagne’ i søgefeltet 😉
Rigtig lækker lasagne kan varmt anbefale at lave den.
Dejligt at høre, tak for feedback Bine ☺️ vh Josephine