Den bedste lasagne

image_pdfimage_print

Okay, glemt alt om Knorr og forestil dig at du spiser på en god restaurant i Italien. Denne her lasagne kræver lidt mere tid ca. 2 timer (til at simre og få smag) og så giver en hjemmelavet bechamel en herlig smag.

Mine drenge var også super vilde med den. Der er en del grønt i, i form af løg, gulerødder, bladselleri og squash. Men man bemærker dem ikke, når de er hakket fint – så bidrager de primært med at skabe en god og fyldig smag.

Til den slags lasagne her, bruger jeg også altid hakket oksekød med lidt højere fedtprocent (omkring 15-18%). Det bidrager også til smagen.

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem og dermed nemt få bragt varer lige til hoveddøren.

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Den bedste lasagne

Det ultimative bedste lasagne, hvor kødsovsen får lov at simre og med en hjemmelavet bechamelsovs
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: kødsovs, lasagne, pasta
Forb. tid: 1 time
Simretid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 løg hk fint
  • 1 stor gulerod skåret i bittesmå tern
  • 2 stængler bladselleri skåret i bittesmå tern
  • 1 squash skåret i bittesmå tern
  • 2 dl rødvin gerne en lidt tør
  • 500 g hk oksekød 15-18 % fedt
  • 1 ds hakkede tomater 400 g
  • 1 spsk tomatpuré
  • Salt og peber

Bechamel

  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1 liter sødmælk
  • 1/2-1 tsk revet muskatnød
  • Salt og peber

Øvrige

  • Lasagneplader ca. 16 stk
  • 50 g friskrevet parmesan
  • evt 50 g koldt smør i små tern
  • Evt brød og salat til servering

Sådan gør du

Kødsovs

  • I en gryde ved middelvarme tilsættes olie, gulerødder, bladselleri og løg. Lad simre 5 min
  • Kom derefter kødet i og steg til kødet er færdigstegt
  • Krydr med salt og peber
  • Hæld vinen i og lad simre igen i ca 5 min, til det meste af vinen er fordampet
  • Nu tilsættes squash, hk tomat og tomatpuré
  • Lad simre under låg ved svagvarme i min 1 time (gerne 2)
  • Smag til med salt og peber
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Bechamel

  • Smelt smørret i en gryde ved middelvarme
  • Kom mel i og pisk godt sammen, lad “stege” ca 1 minut (så den melede smag forsvinder)
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt og pisk godt, så det ikke klumper
  • Skru op til middel/høj varme og pisk konstant i ca 5-7 min indtil det tykner
  • Tag af varmen og rør den revede parmesan deri
  • Smag til med muskatnød, salt og peber

Klargør lasagnen

  • Find et ildfast fad på ca. 20x 30 cm
  • Start med at komme et lag bechamel i bunden
  • Kom nu lasagne plader i og derefter kød
  • Start forfra med bechamel, plader, kød osv
  • Jeg lavede 4 lag med lasagneplader
  • Efter det sidste lag lasagneplader kom jeg godt med bechamel på toppen
  • Derudover dryssede jeg med 50 g friskrevet parmesan og fordelte små stykker smør
  • Bages øverst i ovnen i ca. 25 min
  • Stil herefter midterst i ovnen og bag ydeligere i 15 min
  • Tages ud og lad hvile min 10 min inden den skæres ud

Noter

Retten passer til 6-8 personer. Du kan også vælge at tilsætte bacon i små stykker for endnu mere smag.

2 Comments

  1. Kan man bruge selleri salt krydderi? Og løgpulver.
    Bruger ingen af delene til daglig.

    Hvor vigtig er vinen?

    • Du kan godt undvære vinen, men den gør noget for smagen, synes jeg 🙂 Du kan godt bruge de andre ting som alternativ 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*