de bedste pølsehorn

De bedste pølsehorn

image_pdfimage_print

De bedste pølsehorn er oplagte som snack, til ture eller i madpakken. Pølsehornene er nemme at lave og lækre svampede i et par dage. Hvis du bager en stor portion, så kan du fryse dem ned. Kan også laves med ketchup i inden de rulles, hvis du gerne vil have det.

Når du kommer et surmælksprodukt, som creme fraiche i dejen, er med til at gøre dem lækre svampede. En storfavorit herhjemme også når vi eks skal i forlystelsespark, kører til udlandet, i madpakken, børnefødselsdag mm.

Du kan vælge at lave 16 store pølsehorn af dejen eller lave 32 mindre pølsehorn (de er især gode til madpakken).

Du kan også lave lækre pizza twisters med pikantost og skinke

de bedste pølsehorn

De bedste pølsehorn

En sikker snack/mellemmåltid på farten og i madpakken
No ratings yet
Print Pin Anmeld
Ret: brød
Keyword: madpakke, mellemmåltid, pølsehorn, pølser, snack
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Servings: 16 store

Ingredienser

  • 8 stk grillpølser
  • 30 g gær
  • 2 dl mælk lunet
  • 2 dl kærnemælk eller yoghurt naturel
  • 1 stk æg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 700 g hvedemel
  • 100 g smør blødt
  • evt.1 æg til pensling + sesamfrø

Sådan gør du

  • Udblød gæren i den lune mælk (ikke for varmt, så ødelægges gæren)
  • Hereefter tilsættes kærnemælk, æg, sukker, salt + ca. 400 g hvedemel 
  •  Rør det hele godt sammen og tilsæt ligeså stille det sidste mel.
  • Herefter æltes smørret godt i. Dejen skal stadig være lidt klistret men ikke våd.
  • Del med det samme dejen i 2. Rul hver dej ud med en kagerulle til en cirkel som skæres i 8 trekanter (ønsker du små pølsehorn, så del hver cirkel i 16 stykker i stedet for)
  • Halver pølserne hvis du laver store pølsehorn (eller skær hver pølse i 4,hvis du laver 32 små pølsehorn)
  • Kom pølserne i den tykke ende af dejen og rul
  • Fordel pølsehornene på 2 bageplader med bagepapir og lad hæve under et viskestykke i 1,5-2 timer 
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  •  Pensl pølsehornene med æg og drys med sesam 
  • Bages midterst i ovnen i ca. 15 min indtil de er gyldne og færdigbagte
  • Lad afkøle på en rist 
de bedste pølsehorn
de bedste pølsehorn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*