orzo med kylling og tomat

Orzo med kylling og tomat

image_pdfimage_print

Orzo med kylling og tomat er en fantastisk ret, som kombinerer saftig kylling og friske tomater i en cremet sauce. Denne ret er ikke blot utrolig lækker, men den kan også laves på bare 30 min, hvilket gør den perfekt til travle hverdage. Det er faktisk en one pan ret, da hele retten tilberedes i den samme pande, hvilket minimerer mængden af opvask.

Orzo er en pastaform, som ligner ris, men som tilføjer en dejlig tekstur. Det er en alsidig ingrediens, der kan bruges i mange forskellige retter. Orzo tilberedes typisk nede i retten, hvilket gør at den suger smag fra væske og de øvrige ingredienser i retten. En af mine børns favoritter er denne orzo version One pan orzo med kyllingekoedboller

Orzo med kylling og tomat – tilpas den til dig

Denne opskrift er tilføjet chiliolie, som dog sagtens kan undlades og serveres til servering, hvis du har børn eller andre i familien, som ikke kan lide spicy mad.

Du kan også undlade kylling eller bruge eks. grillet halloumi for en kødfri version.

Ønsker du mere grønt, så kan du med fordel tilføje lidt squash tern eller frisk spinat.

orzo med kylling og tomat

Orzo med kylling og tomat

Lækker cremet one pan ret, som kan laves på 30 min
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kylling, one pan, orzo, tomat
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk løg hk fint
  • 2 fed hvidløg hk fint
  • Olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk chiliolie kan undlades
  • 400 g kylling i tern/strimler
  • 350 g cherrytomater halveret
  • 3 spsk tomatpuré
  • 7 dl hønsebouillon alternativt kan du udskifte 1 dl med hvidvin
  • 400 g orzo
  • 2 dl fløde piskefløde eller madlavningsfløde
  • 1/2 stk citron, saften
  • evt. frisk basilikum til servering

Sådan gør du

  • I en høj pande med olie steges løg, hvidløg, paprika, oregano og chiliolie
  • Kom kyllingen i panden og steg til det er næsten gennemstegt
  • Tag alt af panden (op i en skål) og kom lidt ny olie i panden
  • Kom tomaterne på panden og lad dem stege et par min.
  • Tilsæt nu 1 dl bouillon (alternativt hvidvin) og lad tomaterne simre møre i ca. 15 min
  • Mos tomaterne lidt i panden og tilføj tomatpuré, orzo og 4 dl bouillon
  • Når væsken er svundet ind tilsættes de sidste 2 dl bouillon samt citronsaft
  • Tilslut tilsættes fløden og den stegte kylling med løg. Lad det hele simre videre til orzo er færdige (ikke hårde i midten)
  • Smag til med salt og peber
  • Server evt. med chiliolie og frisk basilikum
orzo med kylling og tomat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*