Herhjemme er vi ret glade for at lave retter med kødboller, da både voksne og børn er vilde med det. Som noget nyt prøvede vi at få en ret med orzo (det er pasta, som har en form der minder om ris). Mine børn er ikke altid vilde med ‘nye ting’ – men alt blev spist. Så det er klart en ret vi skal have igen. Den er mild og cremet, men har stadig god smag.
Ingredienser
Kyllinge kødboller
- 500 g hk kyllingekød
- 50 g rasp
- 30 g parmesan, revet
- 0,75 dl mælk
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1/2 tsk løgpulver
- 1 håndfuld Friskhakket persille
- Fedtstof til stegning
Øvrige
- 2 fed hvidløg hakket fint
- 1 stk løg hakket fint
- 8,5 dl hønsebouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 400 g orzo
- 50 g revet parmesan
- salt og peber
- evt. friskrevet øko citronskal til servering
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser til kødboller i en skål, rør sammen og lad (gerne) trække i køleskabet i 10 min.
- Form 20 store kødboller og steg i olie i en høj pande til de er færdigstegte og gyldne. Tag fra på en tallerken
- I samme pande steges løg og hvidløg i olie i ca. 1 min
- Kom bouillon i og skrab bunden
- Tilsæt nu orzo, fløde og parmesan. Kom låg på og lad simre i ca. 10 min
- Smag til med salt og peber
- Server evt med frisk persille og revet citronskal
Seneste kommentarer