Hvis du er på udkig efter en smagfuld kødfri ret, så skal du prøve denne linsegryde. Den kan tilmed tilberedes super hurtigt, hvis du køber linser som allerede er kogt. Det hele laves i en pande/gryde (one pot).
Du kan både bruge røde eller grønne linser i retten. Kan du ikke lide kokosmælk, så kan du også bruge madlavningsfløde som alternativ. Server gerne med naanbrød og en frisk salat til eks. https://madmusen.dk/2023/05/09/agurkesalat-med-avokado-og-edamame/
Ingredienser
- 1 spæk olie
- 2 stk skalotteløg 1 alm løg kan også bruges
- 3 fed hvidløg hk fint
- 2 cm frisk ingefær skrællet og hk fint
- 1/2 frisk chili hk fint (kan undlades)
- 500 g grønne/røde linser
- 200 ml kokosmælk
- 300 ml passata eller tomatsovs
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk karry
- 1 tsk salt
- Friskværnet peber
Øvrige
- Frisk koriander
- Creme fraiche 9% eller 18%
- evt. naanbrød eller ris
Sådan gør du
- I en høj pande/gryde steges løget et par minutter i olien
- Tilsæt herefter hvidløg, ingefær, chili, spidskommen og karry
- Kom linser, tomatsovs og kokosmælk i. Lad simre under låg i ca. 15 min
- Smag til med salt og peber
- Server med creme fraiche, koriander og evt. naanbrød eller ris
Seneste kommentarer