granola

Sprød granola (müsli)

image_pdfimage_print

Jeg er blevet helt vild med at lave min egen granola. Det har så meget skøn smag OG du kan selv bestemme hvilke nødder/frø der er din favorit. Genial at bruge til morgenmad/brunch ovenpå yoghurt, skyr eller græsk yoghurt. Jeg serverer gerne med frisk frugt/bær og en hjemmelavet kompot eks. med æble/pære.

granola

Nem hjemmelavet granlo (müsli)

Skøn sprød topping på din morgenmad
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Morgenmad
Keyword: frokost, granola, knækkede hvedekerner, mellemmåltid, morgenmad, musli, nødder, topping
Forb. tid: 10 minutter
Ovntid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 20 portioner

Ingredienser

  • 150 g blandede nødder jeg bruger gerne 50 g mandler, 50 g valnødder og 40 g hasselnødder
  • 200 g frø/kerner jeg bruger 50 g hørfrø, 75 g solsikkekerner, 75 g græskarkerner
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 120 g honning
  • 70 g smør
  • 50 g mørk chokolade min 70%

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Hak nødderne groft og kom i en skål sammen med frø/kerner 
  • Herefter kommes havregryn, salt og vaniljesukker i
  • I en lille gryde varmes honning og smør op og røres rundt indtil det er smeltet og begyndt at boble/koge. Tag af varmen og hæld over blandingen i skålen
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midterst i ovnen i 20-25 min (til gylden). 2-3 gange undervejs skal du kort vende blandingen rundt på bagepladen og stille tilbage i ovnen.
  • Tag ud og lad det køle helt af inden det kommes i en lufttæt beholder

One Comment

  1. Pingback: Æble-pære kompot - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*