Solero misu er en frisk dessert, der imponerer både i smag og udseende. De fleste har nok smagt en traditionel tiramisu med kaffe og kakao, men her får du en ny og eksotisk variant, der passer perfekt til de varme måneder. Tænk på smagen af solero-is – denne tiramisu med mango og passionsfrugt har samme friske, syrlige sødme og en let cremet konsistens, der smelter på tungen 🥭
Du behøver hverken være konditor eller have avanceret udstyr – denne tiramisu er virkelig til at gå til, også for begyndere. Den cremede mascarponeblanding harmonerer perfekt med den søde mango og syrlige passionsfrugt. Servér den som afslutning på en sommermiddag eller som en farverig overraskelse til brunch eller fødselsdag.
Solero misu – en nem dessert på kun 20 minutter
Solero misu er ikke bare utrolig lækker, den er også super nem at lave. Du skal kun bruge 8 ingredienser, og det tager omkring 20 minutter at forberede desserten – helt uden ovn. Den kan laves i god tid, hvilket gør den ideel som gæstedessert. Du kan lave den dagen før, eller endda to dage i forvejen, og enten anrette den i et stort fad eller portionsanrette i glas for et ekstra elegant udtryk.
Smagen er en perfekt balance mellem sødt og syrligt, og den friske passionsfrugt på toppen tilføjer både knas og et smukt, tropisk udtryk. Jeg skal helt klart lave den igen – det er en dessert, der både smager fantastisk og ser fantastisk ud!
Uanset om du søger en nem sommerdessert, en tiramisu uden kaffe, en dessert med mango og passionsfrugt, eller bare noget lækkert at servere for gæster, så er denne opskrift et sikkert hit.
Du kan også prøve klassisk Tiramisu eller Limoncello citron tiramisu
Solero misu med mango og passionsfrugt
Ingredienser
- 300 g ladyfingers en slags italiensk kiks/kage, som bruges til tiramisu
- 2 dl mangojuice
- 6 stk friske passionsfrugter
Mascarpone creme
- 500 g mascarpone
- 2,5 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 1 stk vanillestang kan erstattes af 1 tsk vanillesukker
- 1 stk øko lime/citron skallen heraf
Sådan gør du
- Find et lille fad frem på ca. 20×20 cm
- Kom alle ingredienser til mascarpone creme ned i en skål og pisk sammen, se konsisten på billedet nedenfor (obs ikke at overpiske, så vil cremen skille)
- Hæld mangojuicen op i en skål og vend ladyfingers ned (så de er vædet over det hele)
- Placer den dyppede ladyfingers I bunden af fadet og fortsæt indtil du har 1 lag af ladyfingers
- Nu fordeler du halvdelen af mascarpone cremen derpå
- Skær 3 passionsfrugterne over og fordel frugtkød og saft på cremen
- Gentag det hele med et nyt lag ladyfingers, creme og passionsfrugt på toppen
- Stil på køl min. 2 timer inden servering
Ja, det kan den sagtens. Den bliver faktisk kun bedre af at stå i 1-2 dage før servering
Pingback: Tiramisu - en skøn dessert, som kan laves i god tid
Pingback: Limoncello citron tiramisu - desserten der kan laves i forvejen 🍋
Virkelig nem og lækker sommerlig dessert. Prøv den👌🏻
Dejligt at høre Charlotte 😁
Kunne kun finde lidt halvsyrlige passionsfrugter, men havde til gengæld en moden mango på lager. Små tern af denne blandet med passionsfrugterne, så der nærmest bliver et helt lille lag frugt mellem creme og ladyfingers – det kan bare noget :-). Dejlig dessert ellers 😀
Så lækker, og virkelig nem at lave