limoncello citron tiramisu

Limoncello citron tiramisu

image_pdfimage_print

Her får du opskriften på en virkelig lækker dessert med citron. Den kan laves 2-3 dage i forvejen, så du kan hygge med dine gæster. Jeg lavede den til min fødselsdag med 20 veninder 3 dage før og den blev rost til skyerne.

Gæsterne sagde at cremen havde lidt mælkesnitte vibe over sig på en lækker måde. Hvis du ikke vil lave kagen med limoncello (italiensk citron likør), så kan du bruge citronsaft (husk at smage undervejs ift mængden af citron).

Jeg har også en anden lækker tiramisu dessert med mango og passionsfrugt https://madmusen.dk/2024/05/16/solero-misu-med-mango-og-passionsfrugt/ eller en klassisk tiramisu med kaffe https://madmusen.dk/2024/09/05/tiramisu/

limoncello citron tiramisu

Limoncello citron tiramisu

En skøn dessert, som kan laves i forvejen
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: citron, Dessert, limoncello, tiramisu
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 personer

Ingredienser

Mascarpone citron creme

  • 225 g sukker
  • 1 stk citron, skallen heraf
  • 6 stk past. æggeblommer
  • 1 stk vanillestang kornene
  • 1/2 dl limencello
  • 450 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde pisket til skum

Øvrige

  • 200 g lemoncurd
  • 250 g ladyfingers
  • 1 dl limoncello italiensk citron likør
  • 1/2 dl koldt vand
  • evt. 2-3 skiver øko citron til pynt
  • evt. et mynte blad til pynt

Sådan gør du

Mascarpone creme

  • Kom citronskal, sukker og vanillekorn i en skål (metal- eller glasskål, der kan tåle vandbad) og pisk kort sammen.
  • Kom æggeblommen deri og pisk i et par minutter til det er luftigt. 
  • Sæt en lille gryde over med vand og kom skålen ovenpå (vandbad) og pisk nu i 4-5 min til sukkeret begynder at blive opløst og massen tykner. 
  • Tag herefter af varmen og lad den køle en smule af. Tilsæt nu limoncelloen og mascarponen og pisk kort sammen (den skal ikke have klumper)
  • Vend flødeskummet deri med en dejskraber. Og stil på køl

Saml tiramisuen

  • Kom vand og limoncello i en skål. Herefter dyppes ladyfingers kort på begge sider og ligges i bunden af det ildfaste fad.
  • Kom nu mascarpone cremen på i et jævnt lag. Kom endnu et lag med ladyfingers på og så igen et lag med mascarpone creme. Fordel lemoncurden på toppen.
  • Kom film over og stil på køl.
  • Pynt evt. med skiver af citron og mynteblade kort før servering
limoncello citron tiramisu

4 Comments

  1. Hej 🙂 Hvor kommer lemoncurd’en ind i billedet – også i flere lag? Den står i ingredienslisten, men jeg kan ikke se den i beskrivelsen 🙂

    • Hej Laura

      Den skal på til sidst, det er rettet nu (var en forglemmelse, så tak for at gøre opmærksom på det). Og god fornøjelse med den.

      vh Josephine

  2. Uhm….lyder rigtig lækker 😋 Hvis man nu ikke har Limoncello, har du så et forslag som erstatning for det?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*