Hjemmelavet chiliolie

image_pdfimage_print

Det er ret nemt at lave sin egen chilieolie, som er propfyldt med smag. Styrken kan du varierer og eks. blot tage primært olie til maden og lade kernerne ligge. Jeg serverede denne chiliolie til lækre kogte wonton, men du kan bruge den til det meste mad.

Holdbarhed ca. 6 mdr på køl, sørg blot for at der altid er lidt olie i toppen.

chili olie

Hjemmelavet chili olie

Skønt tilbehør til maden, som kan holde sig længe på køl
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: chili, olie
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 30 g chiliflager
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 1 stk løg skrællet og skåret i store både
  • 2 fed hvidløg hk fint
  • 1 spsk ingefær skrællet og hk groft
  • 2 stk kanelstænger
  • 2 stk stjerneanis

Sådan gør du

  • I en skål kommes chiliflager og sukker
  • I en gryde kommes de øvrige ingredienser i og lad simre i ca. 20 min
  • Si olien fra og hæld olien ned i skålen med chili
  • Hæld i bøtte med låg på og opbevar på køl
chili olie
wonton med chili olie
chili olie

2 Comments

  1. Pingback: Wonton med svinekød - super smagfulde

  2. Pingback: Spicy edamamebønner - skønt grønt tilbehør

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*