Det er ret nemt at lave sin egen chilieolie, som er propfyldt med smag. Styrken kan du varierer og eks. blot tage primært olie til maden og lade kernerne ligge. Jeg serverede denne chiliolie til lækre kogte wonton, men du kan bruge den til det meste mad.
Holdbarhed ca. 6 mdr på køl, sørg blot for at der altid er lidt olie i toppen.
Hjemmelavet chili olie
Skønt tilbehør til maden, som kan holde sig længe på køl
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 2 dl
Ingredienser
- 30 g chiliflager
- 1 spsk sukker
- 1,5 dl solsikkeolie
- 1 stk løg skrællet og skåret i store både
- 2 fed hvidløg hk fint
- 1 spsk ingefær skrællet og hk groft
- 2 stk kanelstænger
- 2 stk stjerneanis
Sådan gør du
- I en skål kommes chiliflager og sukker
- I en gryde kommes de øvrige ingredienser i og lad simre i ca. 20 min
- Si olien fra og hæld olien ned i skålen med chili
- Hæld i bøtte med låg på og opbevar på køl
Pingback: Wonton med svinekød - super smagfulde
Pingback: Spicy edamamebønner - skønt grønt tilbehør