Blinis med chiliost og sprød parma

image_pdfimage_print

De her nemme og lækre blinis skal serveres ril dronningens nytårstale i år. Der er en i selskabet, som ikke er så vild med fisk, og der er de her helt perfekte. Er du mere til fisk, så tjek opskrift her
https://madmusen.dk/2016/02/08/blinis-med-laks-og-floedeost/

Blinis kan laves i god tid og fryses ned. Dejen tager 5 min at blande sammen, og skal så blot steges på panden.

Hvis man skal lave “autentiske” blinis skal man bruge halv hvedemel/ halv boghvedemel. Men jeg har lavet disse blot på hvedemel og de er super gode.

Ingredienser (16 stk)

  • 100 g hvedemel (eller 50 g boghvede+50 g hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk
  • Smør til stegning
  • 4 skiver parmaskinke
  • 16 små basilikums blade
  • 250 g naturel Philadelphia
  • Chilisovs (mængde alt efter hvilken sovs og hvor stærk du ønsker den)

Fremgangsmåde

  • Find to skåle frem
  • I den ene skål piskes æg og mælk sammen
  • I den anden skål blandes mel, salt og bagepulver
  • Pisk æggeblandingen i melblandingen indtil der ikke er flere klumper i
  • Smelt smøret på en pande og brug 1 spsk til at hælde små klatter på panden (så de ikke røre hinanden)
  • Lad stege ca 2 min pr side
  • Tag af. Opbevar et par dage på køl eller i fryseren.
  • Bland flødeost og chili i en skål, kom evt i sprøjtepose med tyl i.
  • Steg parmaskinken på en meget varm og tør pande i nogle minutter, tag af og afkøl
  • Pynt hver blinis med lidt smøreost, et stykke sprød parmaskinke og et basilikumsblad

One Comment

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*