Chorizo kødboller i ovn

image_pdfimage_print

Det er super nemt at lave kødboller i et fad i ovnen. Og de her kødboller er super smagfulde – bl.a. fra revet cheddar, chorizo og persille.

De kan serveres til en lækker tomatsovs og spaghetti eller med små spyd i på tapasbordet. Jeg serverede dem i en skål og dertil tzatsiki, flute samt broccolisalat med ovnbagte tomater, cashewnødder og parmesanflager.

Ingredienser (ca. 24 kødboller)

  • 500 g hk oksekød (8-12%)
  • 150 g chorizo, skåret i små stykker
  • 3/4 dl revet cheddar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk oregano
  • 1 æg
  • 1/2 løg, hk fint
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl rasp
  • 1 håndfuld frisk persille, hk fint

Fremgangsmåde

  • Bland det hele sammen i en skål med en elpisker med dejkroge
  • Dæk skålen med film og stil på køl i min. 30 min
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Tag en spiseske og form store kødboller og lig i et ildfast fad med bagepapir i bunden
  • Bag kødbollerne i ca. 12 min (alt efter størrelse – tag evt en ud og skær over, for at tjekke om de er gennemstegt)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*