Pandebrød/tortilla

image_pdfimage_print

Pandebrød/Tortilla er en ret, som mange har på listen over retter de jænvligt laver, det har jeg i hvert fald. Det er nok fordi, at man kan variere fyldet og det er simpelt at lave. Brødene er ikke så spændende hvis du spørger mig, og det tager ikke meget længere tid at lave sine egne brød – og det er en helt anden oplevelse.
Selve dejen består kun af 5 ingredienser i alt (som en simpel bolledej).
Man kan også variere sin hjemmelavede tortilla ved eks. at komme krydderier i såsom: spidskommen, chili, karry, persille eller lign. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne. Opskriften nedenfor er en ‘plain’-version og så kan du jo selv eksperimentere Jeg vil forsøge mig med spidskommen næste gang.

Også gode som pandebrød på teltturen eller over bål i haven.

Pandebrød

Super lækre og nemme pandebrød, som du kan fylde med dit favorit fyld
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: brød, hjemmebagt, pandebrød, tortilla
Forb. tid: 25 minutter
Hævetid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl olie
  • 7 dl. hvedemel byt gerne 2 dl ud med Tipo00 mel .
  • 3 dl lunkent vand

Sådan gør du

  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål (salt, bagepulver og mel).
  • Tilsæt nu olien og rør godt rundt
  • Til slut kommes vandet i dejen. Kom lidt i af gangen – så har du mulighed for at regulere på vandet, hvis dejen eks. føles for våd eller tør.
  • Det er vigtigt for en dej at den bliver æltet godt igennem. Nogen bruger en røremaskine.
  • Stil dejen lunt med et viskestykke over i skålen i ca. 10-20 min.
  • Imens den hæver kan du jo tilberede fyld dertil (eks slaw af kål og gulerod, panerede tigerrejer, chili mayo, avokado og frisk koriander)
  • Når den har hævet færdigt, så drys lidt mel på bordet.
  • Del dejen i 8 lige store kugler.
  • Rul hver kugle tynd med en kagerulle til en flad pandekage. Skal være ret tynd – da den hæver når den varmes på panden.
  • Varm en pande op. Steg enten på hel tør pande eller kom få dråber olie på.
  • Steg de tynde brød på panden i ca. 1 min pr. side (til de tager farve).
  • Voilá – nu har du 8 stk. lækre hjemmelavede tortillabrød. Kan sagtens bruges dagen efter- hvis de opbevares i en lukket pose.

2 Comments

  1. Pingback: Hjemmelavede tortilla med kødboller og grønt - Madmusen

  2. Pingback: Sprøde dybstegte tigerrejer med chilimayo - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*