Hjemmelavede tortilla med kødboller og grønt

image_pdfimage_print

Denne her ret stod på menuen igår, til min kærestes fødseldag. Dejlig nem menu, idet både brød og kødboller kan laves klar i god tid (kødbollerne kan også nemt fryses ned) og så blot lunes når gæsterne er kommet.

Jeg havde købt haydari (fetadip), men du kan også nemt lave det selv. Find opskriften her https://madmusen.dk/2021/07/12/haydari/

I forhold til grøntsager/salat, så kan du vælge dine favoritter. Du kan bruge agurk, tomat, spinat, salat, ærteskud, peberfrugt, friske krydderurter og rødløg (evt syltede, se opskrift her https://madmusen.dk/2020/06/10/syltede-roedloeg/ )

Ingredienser (8 personer)

Kødboller

  • 500 g hk oksekød (min 10% fedt)
  • 500 g hk kalv/flæsk
  • 2 dl pankorasp (alm rasp kan også bruges)
  • 1 rødløg, revet fint
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 2 spsk finthakket frisk persille
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 1/2 dl revet parmesan
  • Smør eller olie til stegning
  • Evt. 1,5 dl hvedemel til at rulle kødbollerne i

Øvrige

Fremgangsmåde

  • Snit alle grøntsagerne og lav evt de syltede rødløg og stil på køl
  • Lav evt tortilla og når de er afkølede, opbevares de i en lukket frysepose indtil servering, hvor de lunes kort i ovnen

Kødboller

  • Bland kød, rasp, hvidløg, rødløg, æg, persille, salt, peber og parmesan i en skål
  • Stil gerne på køl i 30 min (så er de nemmere at rulle)
  • Rul til små kugler og rul evt i en skål med mel før stegning
  • Steg kødbollerne i smør/olie ved middelvarme i ca 5-7 min. Steges på alle sider og indtil de er gennemstegt

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*