Min mormor havde fortalt at min morfars yndlingsdessert var karamelsovs. Denne her opskrift er udviklet med udgangspunkt i hendes gamle opskrift på karamelsovs, jeg har dog tilføjet lidt smør og salt til opskriften.
Jeg serverede sovsen til et par knuste digestive kiks og grofthakkede pekannødder, vanilleis og en pocheret pære. Karamelsovsen smagte himmelsk, havde lavet det til et vennepar og der blev fyldt karamelsovs på isen adskillige gange.
Det er faktisk ret simpelt at lave – og tusind gange mere lækkert end købe versioner, hvis du spørger mig.
Karamelsovs med et strejf af læsøsalt
Super lækker karamelsovs, som eks. kan bruges til isdessert
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 0.2 dl
Ingredienser
- 150 g sukker
- 40 g smør
- 1,5 dl piskefløde
- 1/2 tsk. læsøsalt
Sådan gør du
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, uden at røre i det (ved middelvarme). Når sukkeret er smeltet til en brun flydende karamel, tages den af blusset.
- Nu kommer du små stykker smør i, som røres godt ind i sukkermassen.
- Når alt smørret er rørt sammen med sukkeret, tages gryden tilbage på komfuret og fløden tilsættes gradvist under svag varme igen.
- Tag nu karamellen af varmen. Såfremt der er dannet små stykker af karamel i sovsen, kan du si den for de små karamelstykker.
- Stil evt. på køl (men obs den bliver mere fast i det) alternativt så lad den stå på spisebordet, hvis du skal spise den nogle timer senere.
Noter
Server evt. med vaniljeis og frugt. Smager også super lækkert med henkogt frugt som eks. pære
Pingback: Karamelkage - Madmusen