grydebrød

Nemt langtidshævet grydebrød

image_pdfimage_print

Det her grydebrød kan alle lave. Det er super nemt, kræver få ingredienser, skal ikke æltes og hæver blot i køleskabet over natten. Opskriften tager udgangspunkt i mine meget populære Langtidshævede boller

Men når du laver grydebrød, så får du et smukt brød som virkelig er sprødt i top og bund. Det skal jeg klart lave igen. Brug det til morgenmad, brunch, tapas eller som tilbehør til aftensmaden.

grydebrød

Nemt langtidshævet grydebrød

Virkelig lækkert og super sprødt brød
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, brød, grydebrød, langtidshævet
Forb. tid: 15 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 10 timer 15 minutter
Antal: 1 stk

Udstyr

  • 1 støbejernsgryde

Ingredienser

  • 12,5 g gær
  • 4,5 dl koldt vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 8 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Udblød gæren i vandet
  • Tilsæt salt, sukker og mel 
  • Rør dejen godt sammen med en grydeske, dæk med film og stil i køleskabet natten over (min. 10 timer)
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft og stil din tomme gryde uden låg (ca. 24 cm i diameter) i 30 min
  • Hæld dejen ud på bordet og fold den ind over hinanden 4-5 gange og form til en stor kugle/boller
  • Kom bagepapir i bunden af den opvarmede gryde
  • Kom dejen deri og klip evt med en sakas (hvis du ønsker et mønster)
  • Bag i ovnen med låg i 30 min . Tag låget af og bag yderligere i ca. 15 min uden låg til den er gylden
grydebrød
grydebrød

4 Comments

  1. hvor stor en gryde bruger du til den mængde dej

    • Madmusen

      Hej Lasse

      Godt at du spørger (får jeg lige tilføjet i opskriften) min gryde er 24 cm i diameter.

      vh Josephine

  2. Caroline

    Har netop bagt brødet og taget det ud af ovnene efter i alt 45 min med og uden låg i le creuset. Brødet er fuldstændigt ubagt inde i midten af brødet. Ø10cm ca. så det er ret meget af brødet. Har du selv oplevet det?

    • Madmusen

      Hej Caroline

      Ej øv hvor træls, det lyder mærkeligt. Har aldrig selv oplevet det.
      vh Josephine

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*