syrlig citronkage brownie

Citron brownie

image_pdfimage_print

Jeg havde længe gået med idéen om at lave citron brownie, da jeg elsker en syrlig kage. Denne lavede jeg til min svogers fødselsdag, da han gerne ville have en citronkage.

Alle gæsters reaktion, da de tog en bid, var fantastisk. De var overraskede over hvor lækker den var. For den ser måske ikke ud af meget, men lad dig ikke snyde af udseendet.

Kagen er snasket, men fast. Den er syrlig, men sød. Den skal bare prøves.

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem og dermed nemt få bragt varer lige til hoveddøren.

Læg alle varer i kurv på Nemlig
Citron brownie

Citron brownie

En lækker saftig kage du bare må smage 🤩
4.69 fra 22 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Brownie, citron, citronkage, Kage
Antal: 9 personer

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 2 stk æg stuetemperatur
  • 1 stk øko citron, skallen derfra
  • 160 g smør ikke smørbar, men fast (eks Lurpak)
  • 100 g hvid chokolade hk groft
  • 1/2 dl citronsaft
  • 250 g hvedemel
  • 1 knivspids salt

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 2,5 spsk citronsaft
  • 1 stk øko citron, skallen derfra

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Smelt smørret og tag af varmen. Smelt chokoladen deri og rør godt sammen
  • Pisk æg, sukker og citronskal sammen i en skål, det skal blot blive lidt lysere og sukkeret pisket godt ud
  • Når smørmassen er kølet af piskes den sammen med det andet
  • Tilsæt nu citronsaften
  • Tilslut vendes mel og salt deri
  • Fordel dejen i en form 18×18 cm med bagepapir i
  • Bages midterst i ovnen i 15-17 min
  • Tag ud og afkøl
  • Bland ingredienserne til glasuren sammen i en skål og fordel på den afkølede kage
snasket citronkage med glasur
snasket citron brownie
syrlig citronkage brownie
Hvad hvis min form ikke er 18×18 cm?

Bagetiden afhænger af tykkelsen på kagen, så hvis du eks bruge et lidt større fad (så vim kagen blive tyndere) og den skal derfor også bages lidt mindre tid i ovnen

Kan den laves dagen før?

Du kan sagtens lave kagen 1-2 dage før den skal serveres.

Hvordan skal den opbevares?

Kom den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur

36 Comments

  1. Kirstine Chrautwald Sort

    5 stars
    Simpelthen så lækker og saftig! Og god citronsmag! 🙌 Helt perfekt!

  2. Lisbeth Haulik Berg

    5 stars
    En absolut favorit herhjemme. Glemte citronsaft i selve kagen, men den blev virkelig lækker alligevel og blev rost meget i datterens 9. klasse til kagedag. 🤩🤩

  3. Kan den fryses (uden glasur selvfølgelig)?

  4. 5 stars
    Lækker citron brownie, dejlig frisk og let et sikker hit 🤩

  5. 5 stars
    Virkelig lækker kage og nem..
    Tog den med hjem til mine forældre.
    De var vilde med den.
    Skal helt sikkert laves igen .

    • Tusind tak for den skønne tilbagemelding. Skønt at høre at det hittede hos dine forældre og at den skal bages igen 🥰

      vh Josephine

      • Kristine Simonsen

        Det er en rigtig god kage og nem at bage. Opskriften er også rigtig god at følge, bare lille forslag til din opskrift man skal smelte smør og chokolade først da det tager lang tid om at køle ned inden man begynder på alt det andet. Kan varmt anbefale at man bager en dobbelt portion i en bradepande da den stadigvæk får en fin tykkelse dog vil jeg sige man skal måske lave gange tre af glasur, for dobbelt glasur er ikke nok til at dække hele kagen.

  6. Hej
    Den ser så lækker ud at jeg må prøve den! MEN er det korrekt at der ikke skal hævemiddel i?? F.eks. bagepulver?
    Mvh Margrethe

    • Tusind tak, den smager også skønt. Ja, der skal intet hævemiddel i – det er en mere kompakt kage 🍋

      vh Josephine

  7. Mette Hammer Christiansen

    Hvad tænker du mht bagetid hvis jeg skal lave en dobbeltportion? 😅

    • Det kommer an på hvilken størrelse form du så bruger. Men kan godt tænkes, at du skal bage en 5 min ekstra. Håber det var hjælp nok,
      vh Josephine 😉

  8. Hvor meget skal smørmassen køles af?

  9. Er citronsaften bare den klassiske citronsaft fra tube? Altså den der lille flaske der lidt ligner en citron 🙈

    • Hej Mai

      Nej, fra frisk citron – det giver klart den bedste smag😉

      Vh Josephine

    • 3 stars
      Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og den ser rigtig fin ud, som på dit billede, dog synes jeg at den smager utroligt meget af smør, på en lidt underlig måde – ved ikke hvad det lige kunne skylles, da jeg har brugt præcist det jeg skulle – eller om det måske bare ikke er en kage for mig, dog synes min kæreste også er der er noget underligt over den 🤷🏼‍♀️
      Men virkelig en lækker og frisk glasur! 🍋

  10. Super – tak 🙏🏻jeg må i gang med at presse et par citroner 😋

  11. Pingback: Appelsin blondie - frisk og svampet

  12. Hvis den laves 1-2 dage i forvejen – skal der så ventes med at smøre glasur på før dagen, hvorpå den skal spises?

    Ps… den er virkelig lækker.

  13. Fra en der har en svaghed for hvid chokolade, så må jeg bare sige den ser rigtig lækker ud 🙂 Den er jeg nødt til at prøve en af dagene.

  14. 3 stars
    Er der ikke for meget mel i? Bagte den til en sammenkomst i dag, og den blev knastør og krummede ligefrem, men smager dog dejligt.

    • Øv hvor træls. Der er virkelig mange der har bagt den med stor succes. Men mængden af mel kan altid drille (også i bagværk), så måske det er derfor.

      vh Josephine

    • Hej Dorthe. Det lyder mere som om du har for lidt smør eller æg i, eller har bagt den alt for længe? Var dejen ikke flydende da du hældte den op? 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*