Jeg havde længe gået med idéen om at lave citron brownie, da jeg elsker en syrlig kage. Denne lavede jeg til min svogers fødselsdag, da han gerne ville have en citronkage.
Alle gæsters reaktion, da de tog en bid, var fantastisk. De var overraskede over hvor lækker den var. For den ser måske ikke ud af meget, men lad dig ikke snyde af udseendet.
Kagen er snasket, men fast. Den er syrlig, men sød. Den skal bare prøves.
Ingredienser
- 100 g sukker
- 2 stk æg stuetemperatur
- 1 stk øko citron, skallen derfra
- 160 g smør ikke smørbar, men fast (eks Lurpak)
- 100 g hvid chokolade hk groft
- 1/2 dl citronsaft
- 250 g hvedemel
- 1 knivspids salt
Glasur
- 100 g flormelis
- 2,5 spsk citronsaft
- 1 stk øko citron, skallen derfra
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Smelt smørret og tag af varmen. Smelt chokoladen deri og rør godt sammen
- Pisk æg, sukker og citronskal sammen i en skål, det skal blot blive lidt lysere og sukkeret pisket godt ud
- Når smørmassen er kølet af piskes den sammen med det andet
- Tilsæt nu citronsaften
- Tilslut vendes mel og salt deri
- Fordel dejen i en form 18×18 cm med bagepapir i
- Bages midterst i ovnen i 15-17 min
- Tag ud og afkøl
- Bland ingredienserne til glasuren sammen i en skål og fordel på den afkølede kage
Hvad hvis min form ikke er 18×18 cm?
Bagetiden afhænger af tykkelsen på kagen, så hvis du eks bruge et lidt større fad (så vim kagen blive tyndere) og den skal derfor også bages lidt mindre tid i ovnen
Kan den laves dagen før?
Du kan sagtens lave kagen 1-2 dage før den skal serveres.
Hvordan skal den opbevares?
Kom den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur
Simpelthen så lækker og saftig! Og god citronsmag! 🙌 Helt perfekt!
Tusind tak for skøn feedback 🤩
Opskrift fulgt til punkt og prikke med bla rigtig smør, men kagen er virkelig blevet tør. 250g mel virker også af meget til en Brownie og så gav jeg den nok 5-8 min for meget!
Hej Linda
Er ked af at høre, at kagen blev tør. Det er selvfølgelig ikke meningen.
vh Josephine
En absolut favorit herhjemme. Glemte citronsaft i selve kagen, men den blev virkelig lækker alligevel og blev rost meget i datterens 9. klasse til kagedag. 🤩🤩
Tusind tak for den skønne kommentar ✨😎
Kan den laves glutenfri?🙏🏼
Det ved jeg desværre ikke, man kunne forsøge sig med mandelmel – men som sagt, ikke noget jeg selv har haft prøvet.
Vh Josephine
Kan den mon fryses?
Det ved jeg desværre ikke, så tør jeg ikke anbefale ☺️
vh Josephine
Kan den fryses (uden glasur selvfølgelig)?
Det tror jeg sagtens du ville kunne 🙃
Lækker citron brownie, dejlig frisk og let et sikker hit 🤩
Tusind tak for den skønne feedback 🤩
Vh Josephine
Virkelig lækker kage og nem..
Tog den med hjem til mine forældre.
De var vilde med den.
Skal helt sikkert laves igen .
Tusind tak for den skønne tilbagemelding. Skønt at høre at det hittede hos dine forældre og at den skal bages igen 🥰
vh Josephine
Det er en rigtig god kage og nem at bage. Opskriften er også rigtig god at følge, bare lille forslag til din opskrift man skal smelte smør og chokolade først da det tager lang tid om at køle ned inden man begynder på alt det andet. Kan varmt anbefale at man bager en dobbelt portion i en bradepande da den stadigvæk får en fin tykkelse dog vil jeg sige man skal måske lave gange tre af glasur, for dobbelt glasur er ikke nok til at dække hele kagen.
Tak for dejlig feedback. Har rettet i rækkefølgen.
vh Josephine
Hej
Den ser så lækker ud at jeg må prøve den! MEN er det korrekt at der ikke skal hævemiddel i?? F.eks. bagepulver?
Mvh Margrethe
Tusind tak, den smager også skønt. Ja, der skal intet hævemiddel i – det er en mere kompakt kage 🍋
vh Josephine
Hvad tænker du mht bagetid hvis jeg skal lave en dobbeltportion? 😅
Det kommer an på hvilken størrelse form du så bruger. Men kan godt tænkes, at du skal bage en 5 min ekstra. Håber det var hjælp nok,
vh Josephine 😉
Hvor meget skal smørmassen køles af?
Bare til den ikke er brandvarm, men mere blot lun. God fornøjelse med det 😀
vh Josephine
Hej Josephine.
Jeg hedder Savannah og er 10 år og elsker også at lave mad, det er virkelig sejt at du selv har fundet på at lave en citron brownie, det skal nok blive et hit😁👍🏻🍋
Hej Savannah
Hvor er det sødt af dig at skrive og skønt at høre, at du også holder af at lave mad! Fortsæt endelig med det😉
vh Josephine
Er citronsaften bare den klassiske citronsaft fra tube? Altså den der lille flaske der lidt ligner en citron 🙈
Hej Mai
Nej, fra frisk citron – det giver klart den bedste smag😉
Vh Josephine
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og den ser rigtig fin ud, som på dit billede, dog synes jeg at den smager utroligt meget af smør, på en lidt underlig måde – ved ikke hvad det lige kunne skylles, da jeg har brugt præcist det jeg skulle – eller om det måske bare ikke er en kage for mig, dog synes min kæreste også er der er noget underligt over den 🤷🏼♀️
Men virkelig en lækker og frisk glasur! 🍋
Hej Stine
Øv hvor træls, at den ikke faldt i jeres smag. Hvilken smør brugte du?
vh Josephine
Super – tak 🙏🏻jeg må i gang med at presse et par citroner 😋
Det må du 😉
Pingback: Appelsin blondie - frisk og svampet
Hvis den laves 1-2 dage i forvejen – skal der så ventes med at smøre glasur på før dagen, hvorpå den skal spises?
Ps… den er virkelig lækker.
Hej Kenneth
Jeg tænker faktisk, at du kan gøre begge dele 🥰
Vh Josephine
Fra en der har en svaghed for hvid chokolade, så må jeg bare sige den ser rigtig lækker ud 🙂 Den er jeg nødt til at prøve en af dagene.
Det lyder godt, den smager også skønt 😀
Er der ikke for meget mel i? Bagte den til en sammenkomst i dag, og den blev knastør og krummede ligefrem, men smager dog dejligt.
Øv hvor træls. Der er virkelig mange der har bagt den med stor succes. Men mængden af mel kan altid drille (også i bagværk), så måske det er derfor.
vh Josephine
Hej Dorthe. Det lyder mere som om du har for lidt smør eller æg i, eller har bagt den alt for længe? Var dejen ikke flydende da du hældte den op? 🙂
Kan mørk chokolade bruges
Hej Anettte
Nej, så vil jeg anbefale at du bruge denne opskrift i stedet for https://madmusen.dk/2024/02/28/6-ingrediensers-brownie/
God fornøjelse,
Josephine