syrlig citronkage brownie

Citron brownie

image_pdfimage_print

Jeg havde længe gået med idéen om at lave citron brownie, da jeg elsker en syrlig kage. Denne lavede jeg til min svogers fødselsdag, da han gerne ville have en citronkage.

Alle gæsters reaktion, da de tog en bid, var fantastisk. De var overraskede over hvor lækker den var. For den ser måske ikke ud af meget, men lad dig ikke snyde af udseendet.

Kagen er snasket, men fast. Den er syrlig, men sød. Den skal bare prøves.

Citron brownie

Citron brownie

En lækker saftig kage du bare må smage 🤩
4.88 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Brownie, citron, citronkage, Kage
Antal: 9 personer

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 2 stk æg stuetemperatur
  • 1 stk øko citron, skallen derfra
  • 160 g smør ikke smørbar, men fast (eks Lurpak)
  • 100 g hvid chokolade hk groft
  • 1/2 dl citronsaft
  • 250 g hvedemel
  • 1 knivspids salt

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 2,5 spsk citronsaft
  • 1 stk øko citron, skallen derfra

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker og citronskal sammen i en skål, det skal blot blive lidt lysere og sukkeret pisket godt ud
  • Smelt smørret og tag af varmen. Smelt chokoladen deri og rør godt sammen
  • Når smørmassen er kølet af piskes den sammen med det andet
  • Tilsæt nu citronsaften
  • Tilslut vendes mel og salt deri
  • Fordel dejen i en form 18×18 cm med bagepapir i
  • Bages midterst i ovnen i 15-17 min
  • Tag ud og afkøl
  • Bland ingredienserne til glasuren sammen i en skål og fordel på den afkølede kage
snasket citronkage med glasur
snasket citron brownie
syrlig citronkage brownie
Hvad hvis min form ikke er 18×18 cm?

Bagetiden afhænger af tykkelsen på kagen, så hvis du eks bruge et lidt større fad (så vim kagen blive tyndere) og den skal derfor også bages lidt mindre tid i ovnen

Kan den laves dagen før?

Du kan sagtens lave kagen 1-2 dage før den skal serveres.

Hvordan skal den opbevares?

Kom den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur

20 Comments

  1. Kirstine Chrautwald Sort

    5 stars
    Simpelthen så lækker og saftig! Og god citronsmag! 🙌 Helt perfekt!

  2. Lisbeth Haulik Berg

    5 stars
    En absolut favorit herhjemme. Glemte citronsaft i selve kagen, men den blev virkelig lækker alligevel og blev rost meget i datterens 9. klasse til kagedag. 🤩🤩

  3. Kan den fryses (uden glasur selvfølgelig)?

  4. 5 stars
    Lækker citron brownie, dejlig frisk og let et sikker hit 🤩

  5. 5 stars
    Virkelig lækker kage og nem..
    Tog den med hjem til mine forældre.
    De var vilde med den.
    Skal helt sikkert laves igen .

    • Tusind tak for den skønne tilbagemelding. Skønt at høre at det hittede hos dine forældre og at den skal bages igen 🥰

      vh Josephine

  6. Hej
    Den ser så lækker ud at jeg må prøve den! MEN er det korrekt at der ikke skal hævemiddel i?? F.eks. bagepulver?
    Mvh Margrethe

    • Tusind tak, den smager også skønt. Ja, der skal intet hævemiddel i – det er en mere kompakt kage 🍋

      vh Josephine

  7. Mette Hammer Christiansen

    Hvad tænker du mht bagetid hvis jeg skal lave en dobbeltportion? 😅

    • Det kommer an på hvilken størrelse form du så bruger. Men kan godt tænkes, at du skal bage en 5 min ekstra. Håber det var hjælp nok,
      vh Josephine 😉

  8. Hvor meget skal smørmassen køles af?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*