Denne her opskrift tager udgangspunkt i den meget populære citron brownie (nok nærmere en blondie) – den opskrift kan du finde her https://madmusen.dk/2023/08/24/citron-brownie/.
Da det er sæson for appelsiner, fik jeg lyst til at prøve denne lækre version. Man kunne også lave en chokoladeglasur i stedet, som stadig har revet appelsinskal i.
En super nem og svampet kage, som smager dejlig frisk af appelsin. Passer også godt til jul.
Ingredienser
- 100 g sukker
- 2 stk æg stuetemperatur
- 1 stk øko appelsin
- 160 g smør (fast ikke smørbar)
- 100 g hvid chokolade hakket groft
- 1/2 dl appelsinsaft
- 250 g hvedemel
- 1 knivspids salt
Glasur
- 100 g flormelis
- 2,5 spsk appelsinsaft
- 1 stk øko appelsin, fintrevet skal derfra
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Pisk æg, sukker og appelsinskal sammen i en skål. Pisk til sukkeret er pisket godt ud og det er lyst i farven
- Smelt smørret ved middelvarme og tag af. Hæld chokoladen deri og rør rundt til det er godt blandet sammen. Når det er afkølet hældes det ned i æggemassen.
- Tilføj nu appelsinsaften og rør sammen
- Tilslut vendes mel og salt i med en dejskraber
- Fordel i bageform på 18×18 cm med bagepapir i
- Bages midterst i ovnen i ca. 15-17 min
- Tag ud på rist til afkøling
Glasur
- Hæld ingredienserne til glasur i en skål og rør godt sammen
- Fordel på den helt afkølede kage og lad størkne
Seneste kommentarer