frugtlagkage med chokoladebund

Frugtlagkage med chokobund

image_pdfimage_print

Her er en ny version af den super populære frugtlagkage: nemlig frugtlagkage med en chokoladebund. Den smager dælme også godt med chokoladebunden og en nem bradepandekage til mange personer. God kombination med chokobund, nøddemarengs, creme og masser af dine yndlings bær og frugter.

Perfekt til sommerfest, studentergilde mm

frugtlagkage med chokoladebund

Frugtlagkage med chokobund

Nem og lækker bradepandekage med frugt
4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bær, chokolade, frugt, Kage, marengs
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 25 personer

Ingredienser

Chokoladebund

  • 375 g smør skal stå på køkkenbord og blive blødt
  • 300 g sukker
  • 6 stk æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 50 g kakaopulver
  • 225 g hvedemel
  • 4,5 tsk bagepulver

Marengs

  • 6 stk æggehvide
  • 450 g sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 150 g hasselnødder hk fint

Creme og frugt

  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl creme fraiche 38 %
  • Frugt og bær jeg brugte 1 nektarin, 1 bakke blåbær, 1 bakke jordbær og 1/2 bakke vindruer
  • Evt. Vanillesukker og 50 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du

Chokoladebund

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Smør og sukker piskes sammen. Herefter piskes de med æggeblommerne.
  • Mel, bagepulver og kakaopulver vendes sammen og piskes med det andet. Kom tilslut mælken i
  • Hæld dejen i en bradepande (35×40 cm) med bagepapir og bag i ovnen på nederste rille i 10 min. Lav marengsen imens

Marengs

  • Æggehvide og sukker piskes luftigt. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser.
  • Fordel marengsen på chokoladebunden og bag videre på nederste rille i 25-30 min og tag ud og afkøl

Klargør kagen

  • Før servering piskes fløde til flødeskum og blandes med creme fraiche. (tilsæt evt. en smule vaniljesukker, for en lidt sødere creme).
  • Skær frugt ud og pynt kagen.

16 Comments

  1. 5 stars
    Super opskrift og nem at lave! Jeg glæder mig til at se resultatet 🙂
    Jeg bager kagen i dag, men skal først bruge den i morgen.
    Hvordan opbevarer jeg den bedst – i køleskabet, på bordet i en pose eller…?

  2. Heidi Hvidbjerg Mikkelsen

    Hej….
    Jeg har tænkt at bage den i to aluforme men skal df også beklædes med bagepapir eller kan jeg spray dem med spray fedt.
    Jeg bruger formene fra Harald Nyborg str. 26 * 32 * 7 cm, tænker du jeg skal ændre i opskriften eller vil den passe.

  3. 5 stars
    Hejsá Josephine.

    Jeg har tænkt mig at lave denne lækker kage til mine kollegaer på Thise mejeri i anledning af min fødselsdag men jeg har lige et par spørgsmål.
    Jeg har tænkt mig at lave kagen i alubakker fra Harald Nyborg i størrelse 26x32x7 cm, men jeg kan se du bruger bagepapir til at bage kagen i, men kan jeg ikke bare give alubakken noget sprayfedt da den jo ikke skal flyttes over på fad, den skal bare spises direkte derfra.
    Tak for at lave mange gode opskrifter.

    • Madmusen

      Hej Heidi

      Sikke en god idé – håber du får en skøn fødselsdag☀️

      Jeg ville smøre formene med en fast smør, så det er godt fordelt på bund og kanter. 

      Bund og marengs kan du sagtens lave før, evt piske fløden til skum. 

      Det kommer an på hvor mange aluforme du vil lave??

  4. Heidi Hvidbjerg Mikkelsen

    Tak for svaret, jeg vil lave 2 forme som har den beskrevne størrelse 26x32x7 cm

  5. Hej ☺️
    Hvordan opbevares kagen bedst til dagen efter? I køleskabet?
    Mvh Catrine

    • Jeg anbefaler i køleskabet eller på køkkenbordet dækket godt til med film/staniol eller en pose 🥰

  6. Mariann Overgaard

    Frugtlagkage med chokoladebund. Kan det passe, at kagebunden først skal bage 10 minutter ved 200 grader, og at den så skal bage yderligere 25-30 minutter ved 200 grader, når marengsen er kommet på😃?

  7. Øv øv Havde ser frem til at servere den lækre kage til gæster i morgen .. men min kage gik desværre helt galt..
    Havde bagt i 2 staniolforme.. en fejl ?
    Jeg blev i tvivl om der skulle bages med varmluft .. eller om det bare var ovnen der skulle varmes op med varmluft..
    derfor anvendte jeg kun alm over og under varme.
    Sikkert en fejl.. bunden var ikke bagt i midten efter de 10 min.. jeg kom alligevel marengsen ovenpå .. tænkte det sikkert var rigtig nok..
    alligevel inden bagetiden var færdig. var marengsen brændt ovenpå .. næsten forkullet ..og chokobunden var ikke færdig bagt .. så øv øv .. hvad har jeg mon gjort forkert siden det gik så galt.
    Har virkelig lyst til at bage den påny..men er nervøs for det går galt igen.
    Mvh Helle

    • Madmusen

      Hej Helle

      Øv det er da en træls oplevelse er ked af at det ikke gik som forventet.Det er altid svært at sige præcis hvad der er gået galt (på den anden side af skærmen) og er ikke noget jeg har hørt fra andre. Men ovnen skal være på varmluft hele tiden. Bages midterest i ovnen.

      Håber ikke du har mistet modet helt,
      kh Josephine

  8. Isabella Flor Nalepa

    Hej Josephine,
    Jeg har planer om at prøve at bage din kage her til min søsters konfirmation 🙂 Dog har jeg ikke en bradepande kun en bageplade, så jeg tænker også at bage den i en smurt aluform. Hvor ‘dyb’ plejer du ca at lave kagen (hvor dyb skal dejen være i formen, hæver den)? Og hvis jeg vil bage den i dagen i forvejen, kan marengsen så holde uden at blive blød eller kan den bages på dagen på servingsdagen?

    På forhånd tak,
    Hilsen Isabella

    • Madmusen

      Hej Isabella

      Det lyder som en god ide. Tænker sagtens at du kan bruge aluplader i stedet for. Den nederste kaegbund hæver lidt, så den skal ikke være så høj (ved ikke hvor mange cm desværre). Jeg ville bage med marengsen dagen før og blot vente med creme og bær 😄

      kh Josephine

  9. 5 stars
    Så lækker en kage 😋😋😍

4.84 from 6 votes (3 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*