Langtidshævede græskarstykker

image_pdfimage_print

Lige siden jeg delte min ‘plain’ opskrift på langtidshævede boller https://madmusen.dk/2023/01/12/langtidshaevede-boller/ er der mange der har skrevet og spurgt, hvorvidt de kunne laves mere grove eller med kerner i. Jeg ved at andre, har haft skiftet 150-200 g af hvedemelet ud med noget grovere med succes. Og her får du en lækker version med græskarkerner. Har du ikke græskarkerner kan de erstattes af solsikkekerner.

Langtidshævede græskarstykker

De nemmeste boller, som hverken skal hæve eller formes i hænderne
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: boller, brød, brunch, græskar, langtidshævede, morgenmad, rundstykker
Forb. tid: 5 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 10 timer 5 minutter
Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 10 g gær alm fra køl (ikke tørgær)
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl græskarkerner kan erstattes af solsikkekerner
  • 420 g hvedemel

Sådan gør du

  • Gæren udblødes i en stor skål med det kolde vand (rør blot med en ske)
  • Tilsæt derefter salt, honning og græskarkerner
  • Rør til slut melet sammen med massen
  • Kom film over skålen og stil på køl til næste dag (min. 10 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Kom 2 dl vand i bunden af en bradepande som skal stå nederst i ovnen
  • Med en ske klattes 9 stykker dej ud på en bageplade med bagepapir
  • Du kan evt. drysse med kerner på toppen
  • Bages midterst i ovnen i ca. 15-20 min

Noter

Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så giv dem evt 5 min ekstra tid i ovnen og/eller tag bradepanden med vand ud, såfremt det ikke er fordampet undervejs 
 

4 Comments

  1. Er det muligt at bruge tørgær? Kan ikke få frisk gær. Tak for dejlige opskrifter 😋

  2. Kan man erstatte hvedemel med noget andet. Spiser glutenfrit brød😊😊 de ser så lækre ud

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*