Kylling satay med peanutbutter dip

image_pdfimage_print

Denne ret er oprindeligt fra Indonesien, men kan fåes i stort set hele Asien. Den krydrede marinade gør kyllingen utrolig saftig og smagfuld. Peanutbutter dippen høre ligesom til og tilbehør kan du variere. Server blot grønt eller evt naanbrød til.

Kylling satay med peanutbutter dip

Super saftige kyllingespyd med en cremet peanutbutter dip
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Indonesien
Keyword: kylling, kyllingespyd, peanutbutter, satay, spyd
Forb. tid: 30 minutter
Trækketid i marinade: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kyllingespyd med marinade

  • 1 spsk gurkemeje
  • 2 spsk karry
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk limesaft
  • 600 g kyllingebryst skåret i små tern/stykker
  • Smør/olie til stegning

Peanutbutter dip

  • 1/2 dl peanutbutter
  • 1/3 dl kokosmælk
  • 1/2 spsk soya
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 spsk vand
  • evt. salt

Sådan gør du

Kyllinge spyd

  • Bland ingredienserne til marinaden sammen og vend sammen med kyllingestykkerne.
  • Kom på køl i skål/frysepose i min 30 min
  • Steges i fedtstof på en varm pande 1-2 min (for stegeskorpe) og yderligere ca. 4-5 min ved middelvarme. Tiden variere alt efter størrelsen på kyllingen, du kan evt teste et spyd og sikr at kyllingen er gennemstegt

Peanutbutter dip

  • Blend det hele sammen i en minihakker eller blender
  • Smag evt. til med salt og limesaft

Noter

Jeg serverede med naanbrød og en frisk salat bestående af agurk, mynte og citrusdressing.

One Comment

  1. Pingback: Friske vietnamesiske forårsruller - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*