Solbærsaft

image_pdfimage_print

Haven bugnede af modne solbær, og jeg fik derfor lyst til at lave en solbærsaft (hvoraf noget skulle bruges til solbærgele på en cheesecake).

Og jeg kan godt sige jer, at hjemmelavet saft smager så meget bedre end købeversionen!

Ingredienser (ca. 1 liter)

  • 700 g friske solbær (du kan også bruge frosne)
  • 7,5 dl vand
  • 500 g sukker

Fremgangsmåde

  • Rens bærrene og pluk store stilke af
  • Kom i en gryde sammen med vandet og lad småkoge i 20 min
  • Tag af varmen og si igennem et klæde
  • Kom saften tilbage i en ren gryde og kom sukker deri. Lad småkoge (uden låg) i ca 15 min – det er vigtigt at sukkeret bliver opløst
  • Hvis der kommer hvidt skum på toppen, så fjern det med en ske
  • Skold en flaske (hæld kogende vand i og ud igen. Dermed sikre du at saften holder sig bedre)
  • Hæld saften i flasken og opbevar på køl
  • Jeg bruger blandingsforhold 1:4

One Comment

  1. Pingback: Toblerone cheesecake med solbærgele - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*