Toblerone cheesecake med solbærgele

image_pdfimage_print

Jeg havde lyst til at forkæle nogle gæster forleden og ville gerne lave en cheesecake. Da jeg elsker toblerone, faldt valget på det. Haven bugnede af friske solbær og der skulle også noget frisk til at komplimentere det fede og søde.

Det her er en dessert som er god at lave dagen før, da den skal stå på køl en del timer for at sætte sig.

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 g smeltet smør
  • 140 g digestive kiks
  • 50 g smuttede mandler

Toblerone creme

  • 4 past. æggeblommer
  • 400 g Philadelphia (ikke light)
  • 2 dl piskefløde
  • 200 toblerone
  • 2 spsk sukker
  • 3 blade husblas

Solbærgele

Til servering

  • 100 g toblerone
  • 1-1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Kiksebund

  • Kom kiks og mandler i en minihakker og blend til fint “mel”
  • Bland med det smeltede smør
  • Beklæd en springform med bagepapir og gerne lagkageplast i siden
  • Fordel kiksebunden jævnt og stil på køl

Toblerone creme

  • Udblød husblasen i en skål med koldt vand i ca. 5 min
  • Lun fløden i en gryde. Vrid husblassen fri for overskydende vand og opløs i fløden
  • Pisk æggeblommerne med sukkeret i en skål til det er lyst og luftigt
  • Kom flødeosten og fløden i skålen med æg og pisk det hele godt sammen til det er samlet
  • Smelt grofthakket toblerone over vandbad og vend chokoladen i det øvrige
  • Hæld tobleronecremen i springformen og stil på køl igen

Solbærgele

  • Udblød husblasen i en skål med koldt vand i ca 5 min
  • Lun 1/2 dl af solbærsaften op
  • Vrid husblassen fri for overskydende vand og smelt i den opvarmede saft
  • Bland med det øvrige saft
  • Hældes over tobleronecremen i springformen
  • Skal stå på køl i min 5 timer

Servering

  • Du kan evt piske fløden og lave små dutter med sprøjtepose med tyl. Pynt derefter med stykker af toblerone
  • Du kan også grofthakke tobleronen og placere det på midten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*