Rørt feta med bagte tomater og brød

image_pdfimage_print

Det her er en super nem “ret” at lave. Den er perfekt som snacks/forret på en varm sommerdag, til tapas eller brunch.
De bagte tomater med smag fra urter og hvidløg, den ultracremede salte feta og ristet brød.

Ingredienser (4-6 personer)

  • 600 g cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl olivenolie
  • Frisk timian
  • Frisk oregano
  • Salt og peber

Rørt feta

  • 350 g feta
  • 1/4 dl vand
  • 4 spsk olivenolie
  • Franskbrød/baguette

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader
  • Pil stilken af tomaterne og kom dem i et ildfast fad med 1/2 dl olie, hvidløg hk groft og urter
  • Drys med salt og peber
  • Bag i ca 35 min. Til tomaterne er bløde og gyldne
  • Blend ingredienserne til den rørte feta, indtil den er super cremet
  • Kom i en skål
  • Anrer de lune tomater på
  • Server med ristet brød

One Comment

  1. Lotte Lykke Frederiksen

    Uhm, det var lækkert og nemt. En anden måde at få feta på, hvor selv de af familiemedlemmerne, der plejer at gå udenom, syntes det smagte mums. Jeg lavede det til fersk laks og med ovnkartofler.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*