Dybstegt broccoli med aioli

image_pdfimage_print

Det var første gang, at jeg lavede det i forbindelse med en 60 års fødselsdags middag. Mine niecer på 10-11 år, var helt vilde med dem!

Ingredienser (4 personer)

  • 1 broccoli
  • 1 liter solsikkeolie
  • 150 g hvedemel
  • 1/2-1 øl (på 33 cl)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili/ harissa eller lignende krydderi
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Aioli (eller anden mayo eller guacemole)

Fremgangsmåde

  • Skyl og skær broccolien i små bukketer, med et lille stykke af stokken på
  • Dup tør på viskestykke eller køkkenrulle
  • Bland mel, salt, peber, paprika og chili sammen i en skål. Og hæld øl i lidt af gangen. Dejen skal være godt klistret
  • Varm olien op i en gryde (test evt med en tandstik, om olien syder omkring den, når den kommer deri)
  • Dyp broccolien i dejen (så den er helt dækket) og kom direkte ned i olien
  • Varm i ca. 3 min, rør lidt rundt, så de bliver brune over det hele
  • Tag op med en hulsi og lig på kølnerulle, så det værste fedt suges op
  • Server lune med aioli (anden mayo eller guacemole)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*