Dybstegt broccoli med aioli

image_pdfimage_print

Det var første gang, at jeg lavede det i forbindelse med en 60 års fødselsdags middag. Mine niecer på 10-11 år, var helt vilde med dem!

Dybstegt broccoli med aioli

Super lækre friturestegt broccoli
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Snack
Keyword: broccoli, dybstegt, friture, tapas
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk broccoli
  • 1 liter solsikkeolie
  • 150 g hvedemel
  • 1/2-1 stk øl på 33 cl
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili/ harissa eller lignende krydderi
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Aioli eller anden mayo eller guacemole

Sådan gør du

  • Skyl og skær broccolien i små bukketer, med et lille stykke af stokken på
  • Dup tør på viskestykke eller køkkenrulle
  • Bland mel, salt, peber, paprika og chili sammen i en skål. Og hæld øl i lidt af gangen. Dejen skal være godt klistret
  • Varm olien op i en gryde (test evt med en tandstik, om olien syder omkring den, når den kommer deri)
  • Dyp broccolien i dejen (så den er helt dækket) og kom direkte ned i olien
  • Varm i ca. 3 min, rør lidt rundt, så de bliver brune over det hele
  • Tag op med en hulsi og lig på kølnerulle, så det værste fedt suges op
  • Server lune med aioli (anden mayo eller guacemole)

One Comment

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*