Sommersalat

image_pdfimage_print

En skøn frisk salat med jordbær. Men også cremet avokado og feta og sprøde pinjekerner.

En nem salat, som kan serveres til det meste. Både grillmad. En god steg og ovnkartofler eller fisk.

Ingredienser (4 personer)

  • 500 g jordbær
  • 400-500 g cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. hvid balsamico (hvidvinseddike)
  • 1/2 agurk
  • ca. 150 g feta (gerne blok feta, som er dejlig cremet)
  • 1-2 avokado
  • 30 g pinjekerner

Fremgangsmåde

  • Rist pinjekernerne på en tør pande indtil de bliver gyldne (pas på og rør rundt i dem, så de ikke brænder på)
  • Skyl cherrytomaterne. Halver eller skær i kvarte (afhængig af hvor små de er)
  • Skyl jordbærrene, skær det grønne af og halver dem eller skær i kvarte (igen afhængig af størrelsen)
  • Skær agurken i små tern
  • Skær avokadoen i tern
  • Bland olie og hvidvinseddike i en lille skål. Hak krydderurterne og kom dem ned i dressingen.
  • Find en skål og bland tomater, jordbær, avokado og agurker. Hæld dressingen over og fordel det i salaten. Smuldr fetaen samt pinjekerner over og server.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*