Jordbærkoldskål

image_pdfimage_print

Jeg har tit haft lyst til at prøve koldskål med jordbær, men var først i går jeg kastede mig ud i det. Jeg laver for det meste altid hjemmelavet koldskål, da det er nemt og man kan styre hvor sød/syrlig den skal være. Jordbær i koldskål er super lækkert, min kærestes kommentar var ”Det er den bedste koldskål jeg nogensinde har fået”. Kast dig ud i det, det tager kun 10 minutter.

TIP: Du kan servere den for store og små med sugerør , som en slags smoothie – undlad da ca 2 dl tykmælk for en lidt tyndere konsistens 😍

 

Jordbærkoldskål

Det her er en skål fuld af sommersmag! En herlig hjemmlavet koldskål med friske jordbær
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: jordbær, kammerjunker, koldskål, sommer
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 liter kærnemælk
  • 1 liter tykmælk
  • 6 stk past. æggeblommer
  • 10 spsk. sukker
  • 1 stk vanillestang eller 1 tsk vanille essens
  • 500 g friske jordbær evt lidt friske til pynt
  • kammerjunker til toppen

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
  • Flæk vanillestangen over og tag kornene ud og op i skålen.
  • Piskes i æggemassen.
  • Skyl jordbærrene og skær toppen af. Halver evt. de største.
  • Hæld jordbærrene i en blender og tilføj evt kærnemælken hvis den mangler væske for at kunne blende helt tyndt. Blend det indtil jordbærrene er blendet til en jordbær”sovs”
  • Bland jordbærmassen med æggemassen. Tilføj kærnemælk og ymer og rør det hele godt sammen.
  • Serveres evt med friske bær på toppen (evt lidt håndmaste jordbær og kammerjunker

One Comment

  1. Pingback: Koldskål - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*