Sous vide roastbeef med rösti og lilla salat

image_pdfimage_print

Jeg fik en sous vide (et kar man fylder med vand, kommer noget vakuumpakket mad ned i eks. noget kød og tilbereder ved en konstant temperatur over længere tid). Jeg havde glædet mig til at tilberede en steg i den, fordi den skulle blive super mør. Og hold da op det smagte skønt. Lavede kartoffelrösti til og lilla salat. Server evt. sovs til.

Sous vide roastbeef med rösti og lilla salat

Virkelig lækker mad, som passer godt til gæster
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: feta, gæstemad, roastbeef, rødbede, salat, steg
Forb. tid: 30 minutter
Tid i sous vide: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Antal: 6 personer

Udstyr

  • Vakuumposer og en sous vide

Ingredienser

  • 1 kg roastbeef
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • Smør til stegning

Rösti

  • 10 stk mellemstore kartofler
  • 1 stk lille løg revet fint
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3 æg

Lilla salat

  • 3 stk rødbeder
  • 1/2 stk rødkål
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk granatæble
  • 1 spsk. saltede cashewnødder
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tag roastbeefen og krydr med salt og peber. Kom den i en vakuumpose. Stil sous viden til 55 grader. Lig roastbeefen i vandet i 4-5 timer.
  • Når stegen er færdig, tages den ud af vakuumposen og grillet på alle sider på en meget varm pande med lidt smør, så den får stegeskorpe.
  • Skær i tynde skiver.

Rösti

  • Skræl kartoflerne. Riv dem på et rivejern og vrid dem i et viskestykke fri for overskydende væske (eks. i et viskestykke). Kom dem op i en skål.
  • Skræl løget og riv det sammen med hvidløget , og kom i skålen
  • Drys salt, peber og kom æg ned i skålen, bland alle ingredienserne sammen.
  • Find en pande, kom lidt fedtstof på og kom 1 spsk. kartoffel på panden og fordel dem ud som små pandekager. Steg dem gyldne i ca. 3 min pr side.

Lilla salat

  • Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne, skær dem i mindre tern. Kom dem på en bradepande med bagepapir, hæld honning, salt og peber på rødbederne. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min.
  • Skræl løget og skær det i skiver/både.
  • Kog sukker og eddike i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld det i en beholder og kom rødløget deri. Stil på køl og lad det trække.
  • Hak rødkålen i tynde strimler.
  • Tag rødbederne ud af ovnen og afkøl. Kom dem i en skål og bland dem med løgene (som tages op af eddike lagen) og rødkålen.
  • Skær granatæblet over og bank ‘kernerne’ ud i hånden og ned i salaten. Tilføj de saltede cashewnødder kort inden servering.

Noter

Server evt. med en sovs (eks bearnaise). 

4 Comments

  1. Pingback: Marokansk couscous salat med myntedressing – Madmusen.dk

  2. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

  3. Hvor meget rødkål skal der i?
    En salat der ser virkelig lækker ud.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*