Marokansk couscous salat med myntedressing

image_pdfimage_print

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er vild med farvestrålende mad. Den her salat er nem at lave, dejlig frisk og fyldt med sunde sager. Perfekt til sommeraftener og som tilbehør til de kommende grillaftener.

Marokansk couscous salat med myntedressing

En skøn og super frisk salat
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Salat
Keyword: couscous, granatæbler, marokansk, mynte, salat
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 stk rødløg
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1/2 stk agurk
  • 1 stk appelsin
  • 50 g pinjekerner
  • 2 stk avokado
  • 100 g granatæblekerner
  • 4 dl cous cous
  • 6 dl vand
  • 1 spsk. smør kan undlades
  • salt og peber

Myntedressing

  • 1 stk lime, saften derfra
  • 1 spsk. flydende honning/sirup
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 bundt frisk mynte hakket fint

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til myntedressingen sammen i en skål
  • Kom couscous op i en skål og hæld 6 dl kogende vand over. Lad det trække (evt under grydelåg eller lign) i ca.10 min – rør i det engang imellem med en gaffel. Smag til med 1 spsk. smør, salt g peber. Lad det afkøle. Når det er afkølet så bland myntedressing i.
  • Tilbered de øvrige ting som nedenfor og tilsæt løbende i skålen med couscous.
  • Hak og snit rødløget fint.
  • Skyl og skær agurken i mindre tern.
  • Skær bund og top af appelsinen, og skær dernæst ned langs siderne så det hvide kommer væk. Skær i små tern.
  • Rist pinjekernerne på en varm og tør pande. OBS at de ikke brænder på, rør/ryst dem jævnligt til de er blevet gyldne og tag af varmen.
  • Skær avokadoen i små tern.
  • Ryst/pil granatæblekernerne ud (eller køb kernene klar – det gjorde jeg, så undgår man alt svineriet).
  • Nu er du klar til at servere.

Noter

Jeg serverede det med sousvide tilberedt roastbeef https://madmusen.dk/2017/01/17/sous-vide-roastbeef-med-rosti-og-lilla-salat/
Du kan også servere til eks. kød fra grillen eller en laksesteak. 
marokansk salat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*