Hvis du leder efter en nem og sund hverdagsret, er disse spidskålsfrikadeller et sikkert hit. De er saftige, sprøde udenpå og fulde af smag – perfekt som et grønnere alternativ til klassiske frikadeller.
Spidskålsfrikadeller – sprøde, saftige og fyldt med grøntsager
Spidskål er en af de mest alsidige grøntsager, du kan få fingrene i, og når den blandes med de øvrige ingredienser, så får du en hverdagsret, der både mætter og begejstrer hele familien.
Det bedste ved spidskålsfrikadeller er, at de er utroligt nemme at lave og det er en super nem måde at få hele familien til at spise flere grøntsager. Spidskål giver frikadellerne en lethed og en mild sødlig smag. Hvis du ønsker at give dem et salt pift, så kan du tilføje lidt feta i ‘dejen’.
Se også denne populære opskrift med spidskål spidskaalswrap

Ingredienser
- 500 g spidskål
- 1 stk gulerod skrællet og revet fint
- 1 stk løg hakket fint
- 1 fed hvidløg hakket fint
- 3 stk æg
- 2,5 dl hvedemel
- 2 spsk sesamfrø kan undlades
- evt. 50 g feta
- smør/olie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær kålen ud i mindre stykker. Kom den herefteri en minihakker og hk fint
- Vrid fri for overskydende væske i et viskestykke og kom i en skål
- Kom gulerod, løg, hvidløg, æg, mel og evt. feta i skålen
- Krydr med 1 tsk salt og friskkværnet peber
- Form til frikadeller og steg gyldne på en pande i smør/olie i ca. 4-5 min på begge sider
Serveringsmuligheder
Det er oplagt at serverer spidskålsfrikadellerne som kødfrit alternativ til en klassisk frikadelle. Du kan sagtens servere med kartofler og brun sovs, hvis du ønsker det klassisk. Jeg vil anbefale dig at servere dem med eks. en frisk salat eks salat med sprøde æbler og brød til. Kan også fungerer godt i et pitabrød eller en tortilla wrap med en hvidløgsdressing og grønt. Ønsker du kød, så kan du eks. servere med stegt fisk eller kylling.
Brug evt. rester i madpakken evt. på en skive rugbrød eller alene.






Seneste kommentarer