gulerod-og kartoffelwrap

Gulerods- og kartoffelwrap

image_pdfimage_print

Hvis du er på udkig efter en nem, mættende og grøntsagsfyldt wrap, der både smager fantastisk og kan varieres i det uendelige, så er denne opskrift på sunde wraps lavet med kartoffel og gulerod et rigtig godt sted at starte. Det er en slags grøntsagswrap eller grøntsagsfladbrød, hvor revet kartoffel og gulerod udgør basen – helt uden behov for hvedemel (glutenfri), gær eller lang hævetid.

Disse wraps er ideelle til både frokost, aftensmad eller som en smart måde at bruge rester på. Med kun omkring 280 kalorier pr. wrap får du et let og velsmagende måltid, der både kan spises som det er – eller fyldes med lige præcis det, du har lyst til.

Sunde wraps med kartoffel og gulerod – nemme og glutenfri

I min version har jeg fyldt dem med rucola, cherrytomater, frisk mozzarella og serranoskinke. Kombinationen giver en skøn balance mellem det friske og det cremede, det salte og det søde. Men du kan sagtens lege videre med fyldet og tilpasse dem efter sæson, smag eller det, du har i køleskabet.

Her er nogle forslag til fyld:

  • Kylling, avocado og lidt pesto
  • Grillet grønt, falaffel og hummus
  • Æg, spinat og smuldret feta
  • Tun, rødløg og majs
  • Laks, flødeost og agurk

Gulerods-og kartoffelwrap – perfekt til frokost, madpakke og aftensmad

Disse wraps er også geniale som en del af en meal prep – de kan laves i forvejen og opbevares på køl i flere dage. Du kan bruge dem som en hurtig frokost, snack eller som en alternativ pizzabund eller tilbehør til supper og salater.

Læs med herunder og lær, hvordan du nemt laver dine egne wraps med kartoffel og gulerod – helt fra bunden og klar på under 30 minutter.

Du kan også prøve en af mine andre populære opskrift på wraps: Spidskålswrap eller Spidskålswrap med spinat

gulerod-og kartoffelwrap

Gulerod- og kartoffelwrap

Genial til madpakke og aftensmad
4 fra 1 stemme
Print Pin Anmeld
Ret: aftensmad, frokost, madpakke
Keyword: glutenfri, madpakke, ruller, wraps
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 230 g kartofler ca. 4 mellemstore
  • 180 g gulerod ca. 2 stk
  • 2 stk æg
  • 40 g revet cheddar
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • evt. friskhakket persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  • Riv kartofler og gulerod groft på et rivejern
  • Dræn for vand i et viskestykke
  • Kom i en skål sammen med æg, cheddar, persille, salt og peber og rør godt sammen
  • Fordel på en bageplade (fordel evt med hænderne) til en jævn flade uden huller og bag gylden i ovnen i ca. 15-18 min
  • Tag ud og afkøl på en rist
  • Kom dit valgfrie fyld i og rul. Halver og servér de 2 ruller
gulerod-og kartoffelwrap

5 Comments

  1. Gitte Riber Jørgensen

    Skal jeg prøve i dag. Lider af irretabel tyktarm og fibromyalgi så prøver at leve sundt

  2. 4 stars
    Har lige lavet kartoffel/gulerods wraps, de smagte vidunderligt, men udfordringen var at få dem af bagepapiret.
    OK de kølede af på bagepladen, måske derfor, eller har jeg ikke vredet vand nok af?

    • Madmusen

      Hmm det lyder mærkeligt Lizzie, hr jeg ikke selv haft problemer med før. Prøv at vride mere og eller må du pensle bagepapiret med lidt olie, hvis det stadig driller dig. vh Josephine

  3. Dejlig og nem opskrift. De fleste ingredienser findes allerede i de fleste husholdninger. Smager skønt og er let at varierer. Klar favorit her. 🤩
    Mange skønne opskrifter på “madmusen.dk”, mange tak for dem.

4 from 1 vote

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*