Spidskålswraps er en fantastisk og sund løsning til dem, der ønsker et mættende og fiberrigt alternativ til traditionelle wraps. Disse glutenfrie wraps er ikke kun lette at lave, men de kan også bruges som en lækker kebab rulle. Med dens milde smag er spidskål det perfekte valg til at pakke dine yndlingsfyld ind.
Disse spidskålswraps er også med gulerod (ønsker du kun spidskål, så øg mængden af gram spidskål). Efter en tur i ovnen kan du fylde dem med lækre ingredienser som grillet kebab, kylling, falafel, laks, serrano og en smagfuld dressing/pesto. Rul dem sammen, og du har en sund og velsmagende måltid, der er klar på få minutter.
Disse spidskåls wraps er ikke kun mættende og fiberrige, men de er også en fantastisk måde at få flere grøntsager ind i din kost. De kan tilpasses efter dine præferencer og er perfekte til både frokost og aftensmad. Prøv dem som en sund kebab rulle, og oplev hvor nemt og lækkert det kan være at spise sundt!
Du kan finde masser af inspiration til spidskål her på siden. Se bl.a. Bagt spidskål med rød pesto prosciutto og burrata eller lynstegt spidskålssalat
Ingredienser
- 140 g spidskål
- 110 g gulerødder (ca. 2 mellemstore gulerødder)
- 4 stk æg
- 125 g hytteost
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
- Skræl og riv gulerødderne groft
- Hak spidskålen fint
- I en skål blandes spidskål, gulerødder, æg, hytteost og salt godt sammen
- Fordel det hele på en bageplade med bagepapir
- Bag i ovnen i ca. 35 min til den er gylden og bagt
- Tag ud og flyt bagepapir over til afkøling på en rist
- Når den er kold, så løftes den forsigtigt af bagepapiret
- Kom det ønskede fyld på og rul den stramt. Halvér og servér 1/2 rulle pr person.
De kan holde sig tildækket på køl i 3-4 dage
Du kan sagtens blot bruge spidskål, i så fald skal du bruge 250 g
Du kan godt bytte hytteosten ud med 125 g revet ost i stedet for
Normalt udregner jeg ikke kalorier, men pga stor efterspørgsel har jeg forsøgt at taste ind.
Hele badepladen indeholder ca. 480 kalorier, men den passer til 2 store ruller dvs. 1 rulle inderholder ca. 240 kalorier.
Hvor længe kan de holde sig? Eller kan de fryses?
Hej Elisabeth
De kan holde sig i min. nogle dage på køl, jeg har ikke prøvet at fryse dem ned, så der er jeg dig svar skyldig. Skriv endelig hvis du tester det af😉 vh Josephine
Hej Josephine
Når du ligger dem i køleskabet, er de så færdiglavet med fyld?
Hej Louise
Nej, de opbevares uden fyld (så det ikke væsker). God fornøjelse med det ✨
vh Josephine
Det er virkelig en lækker opskrift og er blevet min nye favorit opskrift 🥳 perfekt til når man gerne vil leve lidt sundere og ungerne var også vild med den 😋🌯
Tusind tak for skøn tilbagemelding Natascha, det er fedt. med en ny favorit opskrift OG at børnene var vilde med dem 🥰
Rigtig gode og lette at lave
Dejligt at høre Lotte. Tak for din tilbagemelding 🥰
/Josephine
Virkelig en nem og god ret, smagte rigtig godt 😊 den skal helt sikkert prøves igen.
Kan man skifte hele æg ud, og kun bruge æggehvider?
Hej Lone
Det er skønt at høre, at du var vild med wrapsne😉 Det tænker jeg måske godt at du kan, men har ikke selv forsøgt det.
vh Josephine
Wow en lækker og nem opskrift, perfekt til at have børnene med i et sundt køkken🤩
Og alle var vilde med det, bestemt ikke sidste gang vi laver det👏👏
Tusind tak for den fantastiske tilbagemelding! Jeg elsker, når børnene er med i køkkenet og at de skal laves igen. Hold øje, der kommer snart en ny version af den 😉
vh Josephine
Den mest lækre og nemme frokost, aftensmad whatever, glæder mig til at sætte tænderne i den
Tak for dejlig repsons Pia, så rart at høre når opskrifterne hitter 😍
Tak for dejlig opskrift Josefine-den var et hit for alle herhjemme. Vi lavede en variant med laks og en med kyllingekebab. I begge kom også guacamole, hvidløgsdressing, feta og forskelligt grønt😊
Tak for den skønne tilbagemelding Helle. Og så fedt, at hele familien var glade for dem. Det lyder som virkelig lækkert fyld også 🤩
Tak for den skønne wrap opskrift, smager himmelsk. Jeg kom lidt olie på bagepapiret, måske ikke en ide, da den var lidt for våd.
Hvordan opbevarer jeg den når den er kold, for ankomme fyld i næste dag?
Skal den rulles for opbevaring, og derefter rulles ud igen når fyldte skal i dagen efter? MVH.connie
Hej Connie
Dejligt at den hittede. Jeg havde den blot på en tallerken med film over. Prøv at springe olien over næste gang, du kan sagtens få den af papiret alligevel.
/Josephine
Pingback: Spidskålswrap med spinat - Madmusen
Hej Josephine,
tusind tak for en dejlig opskrift.
Super nem og superlækker.
Jeg spekulerer på om man ikke også kan lave wrappen med kartofler og gulerødder?
Nu har jeg i hvert fald endnu en frokosttjerne på menuen.❤️
Hej Josephine,
tusind tak for en dejlig opskrift.
Super nem og superlækker.
Jeg spekulerer på om man ikke også kan lave wrappen med kartofler og gulerødder?
Nu har jeg i hvert fald endnu en frokosttjerne på menuen.❤️
God søndag til dig.
Med venlig hilsen Maria
Hej Maria
Tak for at skrive, det betyder meget 🙏
Det er sjovt at du skriver det, for i denne uge skal jeg forsøge med en version med netop kartoffel og gulerod – så hold øje 😉
Tak og god dag til dig,
vh Josephine
Pingback: Gulerods- og kartoffelwrap - Madmusen
Lækreste wraps – alle kunne lide dem.
Skønt at høre Louise🥰