spidskålswrap

Spidskålswrap

image_pdfimage_print

Spidskålswraps er en fantastisk og sund løsning til dem, der ønsker et mættende og fiberrigt alternativ til traditionelle wraps. Disse glutenfrie wraps er ikke kun lette at lave, men de kan også bruges som en lækker kebab rulle. Med dens milde smag er spidskål det perfekte valg til at pakke dine yndlingsfyld ind.

Disse spidskålswraps er også med gulerod (ønsker du kun spidskål, så øg mængden af gram spidskål). Efter en tur i ovnen kan du fylde dem med lækre ingredienser som grillet kebab, kylling, falafel, laks, serrano og en smagfuld dressing/pesto. Rul dem sammen, og du har en sund og velsmagende måltid, der er klar på få minutter.

Disse spidskåls wraps er ikke kun mættende og fiberrige, men de er også en fantastisk måde at få flere grøntsager ind i din kost. De kan tilpasses efter dine præferencer og er perfekte til både frokost og aftensmad. Prøv dem som en sund kebab rulle, og oplev hvor nemt og lækkert det kan være at spise sundt!

Du kan finde masser af inspiration til spidskål her på siden. Se bl.a. Bagt spidskål med rød pesto prosciutto og burrata eller lynstegt spidskålssalat

spidskålswrap

Spidskålswrap

Super nem wrap med 5 ingredienser
5 fra 15 stemmer
Print Pin Anmeld
Ret: brød
Keyword: glutenfri, gulerod, spidskål, wrap
Forb. tid: 10 minutter
ovntid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 140 g spidskål
  • 110 g gulerødder (ca. 2 mellemstore gulerødder)
  • 4 stk æg
  • 125 g hytteost
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft 
  • Skræl og riv gulerødderne groft
  • Hak spidskålen fint 
  • I en skål blandes spidskål, gulerødder, æg, hytteost og salt godt sammen
  • Fordel det hele på en bageplade med bagepapir 
  • Bag i ovnen i ca. 35 min til den er gylden og bagt 
  • Tag ud og flyt bagepapir over til afkøling på en rist 
  • Når den er kold, så løftes den forsigtigt af bagepapiret
  • Kom det ønskede fyld på og rul den stramt. Halvér og servér 1/2 rulle pr person.
Hvor længe kan de holde sig?

De kan holde sig tildækket på køl i 3-4 dage

Kan jeg undlade gulerod?

Du kan sagtens blot bruge spidskål, i så fald skal du bruge 250 g

Kan jeg erstatte hytteost med noget andet?

Du kan godt bytte hytteosten ud med 125 g revet ost i stedet for

Hvor mange kalorier er der i 1 rulle?

Normalt udregner jeg ikke kalorier, men pga stor efterspørgsel har jeg forsøgt at taste ind.
Hele badepladen indeholder ca. 480 kalorier, men den passer til 2 store ruller dvs. 1 rulle inderholder ca. 240 kalorier.

spidskålswrap
spidskålswrap

44 Comments

  1. Hvor længe kan de holde sig? Eller kan de fryses?

    • Madmusen

      Hej Elisabeth

      De kan holde sig i min. nogle dage på køl, jeg har ikke prøvet at fryse dem ned, så der er jeg dig svar skyldig. Skriv endelig hvis du tester det af😉 vh Josephine

      • Hej Josephine

        Når du ligger dem i køleskabet, er de så færdiglavet med fyld?

        • Madmusen

          Hej Louise

          Nej, de opbevares uden fyld (så det ikke væsker). God fornøjelse med det ✨

          vh Josephine

  2. Natascha Schmidt

    5 stars
    Det er virkelig en lækker opskrift og er blevet min nye favorit opskrift 🥳 perfekt til når man gerne vil leve lidt sundere og ungerne var også vild med den 😋🌯

    • Madmusen

      Tusind tak for skøn tilbagemelding Natascha, det er fedt. med en ny favorit opskrift OG at børnene var vilde med dem 🥰

  3. Lottejuuljensen

    5 stars
    Rigtig gode og lette at lave

  4. 5 stars
    Virkelig en nem og god ret, smagte rigtig godt 😊 den skal helt sikkert prøves igen.
    Kan man skifte hele æg ud, og kun bruge æggehvider?

    • Madmusen

      Hej Lone

      Det er skønt at høre, at du var vild med wrapsne😉 Det tænker jeg måske godt at du kan, men har ikke selv forsøgt det.

      vh Josephine

    • Jeg kan ikke lide ost/hytteost, kan de laves uden?

      • Hej Maria
        Jeg tænker, at man må kunne erstatte med eks. revet mozzarella. Men ellers har jeg ikke erfaring med at undlade ost helt, desværre.

  5. 5 stars
    Wow en lækker og nem opskrift, perfekt til at have børnene med i et sundt køkken🤩
    Og alle var vilde med det, bestemt ikke sidste gang vi laver det👏👏

    • Madmusen

      Tusind tak for den fantastiske tilbagemelding! Jeg elsker, når børnene er med i køkkenet og at de skal laves igen. Hold øje, der kommer snart en ny version af den 😉

      vh Josephine

  6. 5 stars
    Den mest lækre og nemme frokost, aftensmad whatever, glæder mig til at sætte tænderne i den

  7. Helle Rosenkvist

    5 stars
    Tak for dejlig opskrift Josefine-den var et hit for alle herhjemme. Vi lavede en variant med laks og en med kyllingekebab. I begge kom også guacamole, hvidløgsdressing, feta og forskelligt grønt😊

    • Madmusen

      Tak for den skønne tilbagemelding Helle. Og så fedt, at hele familien var glade for dem. Det lyder som virkelig lækkert fyld også 🤩

  8. Connie Eriksson

    5 stars
    Tak for den skønne wrap opskrift, smager himmelsk. Jeg kom lidt olie på bagepapiret, måske ikke en ide, da den var lidt for våd.
    Hvordan opbevarer jeg den når den er kold, for ankomme fyld i næste dag?
    Skal den rulles for opbevaring, og derefter rulles ud igen når fyldte skal i dagen efter? MVH.connie

    • Madmusen

      Hej Connie

      Dejligt at den hittede. Jeg havde den blot på en tallerken med film over. Prøv at springe olien over næste gang, du kan sagtens få den af papiret alligevel.
      /Josephine

  9. Pingback: Spidskålswrap med spinat - Madmusen

  10. 5 stars
    Hej Josephine,
    tusind tak for en dejlig opskrift.

    Super nem og superlækker.

    Jeg spekulerer på om man ikke også kan lave wrappen med kartofler og gulerødder?

    Nu har jeg i hvert fald endnu en frokosttjerne på menuen.❤️

    • 5 stars
      Hej Josephine,
      tusind tak for en dejlig opskrift.

      Super nem og superlækker.

      Jeg spekulerer på om man ikke også kan lave wrappen med kartofler og gulerødder?

      Nu har jeg i hvert fald endnu en frokosttjerne på menuen.❤️

      God søndag til dig.
      Med venlig hilsen Maria

      • Madmusen

        Hej Maria

        Tak for at skrive, det betyder meget 🙏
        Det er sjovt at du skriver det, for i denne uge skal jeg forsøge med en version med netop kartoffel og gulerod – så hold øje 😉

        Tak og god dag til dig,
        vh Josephine

  11. Pingback: Gulerods- og kartoffelwrap - Madmusen

  12. Louise Roesgaard

    5 stars
    Lækreste wraps – alle kunne lide dem.

  13. Lækker og inspirerende opskrift.
    Jeg har også kiggede på andre af dine wraps, mums.
    Jeg tæller kalorier, så det er en stor hjælp du har talt for mig.
    Er det den rene wrap,uden fyld eller er det med det valgte fyld, dine udregninger går på 🫶🏻

    • Madmusen

      Hej Heidi

      Dejligt at den var et hit. Kalorier er for wrap alene, da fyldet kan varierer.

      vh Josephine

  14. 5 stars
    Er allerede blevet en favorit hos os. Både hos store som små og dem der er grønsagsforskrækkende. Kan kun anbefales.

  15. Kristina Schneider

    Hejsa,
    Kan man lave “dejen” klar og stille i køleskabet i en skål? Eller skal man bage den og så putte den i køleskabet? 🙂

    • Madmusen

      Hej Kristina

      Jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg umiddelbart sagtens at du kan. Dejen i køleskab inden den er bagt. God fornøjelse med det og meld gerne tilbage om det gik fint.

      vh Josephine

  16. Super lækker 😉

  17. 5 stars
    Den bedste ide til kombi med alt grønt og rester

  18. Henrik Sørensen

    Super nem og yderst velsmagende Spidskålswraps. Tak for den rigtig gode opskrift, som vi klart vil lave igen 😊😊

    • Mange tak Henrik. Det er skønt med feedback og endnu federe at høre at de skal på menuen igen 😉 vh Josephine

  19. Jane Rasmussen

    5 stars
    Nem og god opskrift, som kan serveres med forskellige ting

  20. Frederikke Beck

    5 stars
    Super lækker og mættende wrap!

  21. yvonne weeke larsen

    5 stars
    tusind tak for en superlækker opskrift. min nye yndlingswrap. let, lækker og luftig. vild med dine mad ideer. venlig hilsen yvonne

    • Det er super fedt at høre Yvonne. Jeg gør mig også meget umage og elsker når de bliver brugt og spist med velbehag, Josephine

  22. Pingback: Spidskålsfrikadeller - nem opskrift med masser af grøntsager

5 from 15 votes

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*