Sprøde blomkålsnuggets er super nemme at lave og geniale, hvis du leder efter måder at få børnene til at spise flere grøntsager. Den lækre sprøde panering med cornflakes passer skønt sammen med det blomkålen og imponerer store som små.
Jeg bager mine nuggets i airfryer, men du kan også komme dem på en bageplade med bagepapir og bage dem i ovnen i stedet for.
Sprøde blomkålsnuggets – serveringsforslag
Sprøde blomkålsnuggets kan serveres som snack, forret eller hovedret. Blomkålsnuggets er vegetariske og kan serveres uden kød med eksempelvis ovn kartofler og en frisk Spidskålssalat med myntevinaigrette. Ønsker du kød til kan du eks. serverer et stegt kyllingebryst eller laks.
Sprøde blomkålsnuggets er lækre at dyppe i eksempelvis chilimayo, ketchup eller remoulade.
Ingredienser
- 1 stk lille blomkål
- Olie (gerne på spray)
Panering
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl vand
- 2 dl cornflakes
Sådan gør du
- Tænd ovnen eller airfryer på 180 grader
- I en skål blandes mel med krydderier og vand til en tyk 'dej'
- Kom dine cornflakes i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Hæld op i en anden skål.
- Skår blomkålen ud i små buketter og dyp først i dejen og vend herefter i de knuste cornflakes
- Kom i airfryer, spray med lidt olie og bag ved 180 grader i ca. 20 min
Seneste kommentarer