I dag fik jeg afprøvet en ny idé til en ret og det blev et kæmpe hit. Vi spiser en del pasta, så vil gerne blive bedre til at have flere nemme børnevenlige retter med ris.
Denne ret er super nem at lave og virkelig lækker med den cremede sovs med pikantost og saftige kødboller. Du kan evt. serverer gnavegrønt dertil eller tilføje flere grøntsager i eks. squash, gulerødder eller rød/gul peberfrugt.
Kyllingekødboller i fad med pikantost sovs
Nem og lækker børnevenlig ret
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 500 g hk kyllingekød
- 1 stk æg
- 1 spsk italiensk krydderi alternativt oregano
- 1,5 tsk salt
- 1/2 dl rasp
- 1/2 stk løg hk fint
Øvrige ingredienser
- 1 stk løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 1 spsk sød paprika
- olie
- 1 ds hakkede tomater 400 g
- 1 ds tomatpuré 230 g
- 2,5 dl madlavningfløde
- 100 g pikantost
- salt og peber
- RIs
- evt. frisk persille og parmesan til servering
Sådan gør du
- I en skål blandes alle ingredienserne til kødboller sammen og den stilles på køl i ca. 10 min
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Sæt vand over til ris og kog efter anvisningen
- Form kødbollerne med en stor teske og steg på en pande med olie i et par minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe. Kom dem over i et ildfast fad
- Kom lidt mere olie på panden og steg løget til sovsen i et par minutter
- Tilsæt nu hvidløg og paprika
- Efter ca. 30 sekunder tilsættes de hakkede tomater, tomatpure, madlavningsfløde og pikantost. Lad simre ved lav/middelvarme
- Smag til med salt og peber
- Fordel sovsen over kødbollerne i fadet og bag i ovnen i ca. 20-25 min (til kødbollerne er gennemstegt)
- Server gerne med ris og evt. hakket persille og parmesan
Super god opskrift med masser af smag😊
Langtidshævet grydebrød er også fantastisk og super nemt at lave😊
Tak for skøn tilbagemelding Dorthe. Dejligt at høre, at flere af mine opskrifter har hittet hos dig 🤩
vh Josephine