Nemt trick så du kan lave nem hjemmelavet sushi. Havde glædet mig til at afprøve et foodhack med en isterningebakke, jeg havde set på Instagram og må indrømme at jeg var skeptisk. Men det fungerede så godt og gør det super nemt at lave fin ensartede hjemmelavet sushi.
Så forkæl din bedre halvdel eller invitere venner over til lækker sushi. Det er meget billigere og slet ikke svært.
Du kan også lave nogle andre med eks. tempura rejer eller tun. Server gerne med soya, syltet ingefær, wasabi og chilimayo.
Opskriften er lavet i samarbejde https://emmaolsen.dk
Nem hjemmelavet sushi
Med denne metode kan alle lave lækker og flot sushi
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 24 stykker
Udstyr
- 2 isterningbakker (12 huller i hver)
- husholdningsfilm
Ingredienser
- 300 g sushiris
- 5 dl vand
- 6 spsk riseddike
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
Øvrige
- 150 g rå sushilaks (vi købte i fiskehandel. Røget laks kan også bruges)
- 1 stk avokado skåret i små skiver
- Evt. sort og lys sesam til topping
Sådan gør du
- Skyl risene x flere med vand indtil vandet er helt klart og si det
- Kom ris i en gryde med vandet og lad trække i 30 min
- Kog nu risene ved svag varme under låg i ca. 12-14 min og tag af varmen
- Lad risene blive i gryden med låg på i min 15 (af varmen)
- I en skål blandes sukker, salt og eddike. Når sukkeret er godt opløst vendes det med risene.
- Tag et aflangt stykke film og kom forsigtigt filmen ned i alle huller i isterningebakken (se nedenfor)
- Skær laksen ud i stykker der er en smule længere end hullerne i isterningebakkerne og placer nederst
- Kom herefter avokado i og top med ris. Mas lidt med en ske, så risene ligger kompakt. Kom film over og stil på køl indtil servering (eller i fryser 10 min hvis du vil serverer med det samme – så er de nemmere at få ud)
- Vend isterningebakken rundt, fjern filmen og pynt evt. med sesam
Seneste kommentarer