Risengrød under dynen

image_pdfimage_print

At lave risengrød under dynen, er en metode jeg husker fra min barndom. Det er en metode lige efter mit hoved (eller nærmere tålmodighed), fordi man kan undgå at stå og røre rundt i lang tid på komfuret.

Der har været snak om at der kan danne sig bakterier ved denne tilberedningsmetode. Nu har jeg læst op på det, hvis du koger grøden op, pakker godt ind og lader stå i 1 time – så skulle det være fint.
Du frarådes at lade den stå i mere end 2 timer ift at temperaturen bliver lavere og det kan resultere i bakterier.

Risengrød under dynen

En skøn risengrød, som bliver lavet færdig under dynen
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: jul, kanel, risengrød
Forb. tid: 20 minutter
Simretid under dynen: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 400 g grødris
  • 2 liter sødmælk
  • salt
  • Til servering: smør, kanelsukker og evt. rød saft

Sådan gør du

  • I en stor tykbundet gryde koges vandet op
  • Tilsæt ris og kog ydeligere et par minutter
  • Hæld mælken i og varm op indtil det koger. Under jævn/konstant omrøring (det er vigtigt at det bobel koger)
  • Kom låg på gryden og pak ind i 2 håndklæder og til slut en dyne
  • Efter 1 time tages den ud af dynen igen. Rr godt rundt, du kan evt give kort opkog igen inden servering
  • Server med smørklat, kanelsukker og evt rød saft

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*