At lave risengrød under dynen, er en metode jeg husker fra min barndom. Det er en metode lige efter mit hoved (eller nærmere tålmodighed), fordi man kan undgå at stå og røre rundt i lang tid på komfuret.
Der har været snak om at der kan danne sig bakterier ved denne tilberedningsmetode. Nu har jeg læst op på det, hvis du koger grøden op, pakker godt ind og lader stå i 1 time – så skulle det være fint.
Du frarådes at lade den stå i mere end 2 timer ift at temperaturen bliver lavere og det kan resultere i bakterier.
Risengrød under dynen
En skøn risengrød, som bliver lavet færdig under dynen
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 2 dl vand
- 400 g grødris
- 2 liter sødmælk
- salt
- Til servering: smør, kanelsukker og evt. rød saft
Sådan gør du
- I en stor tykbundet gryde koges vandet op
- Tilsæt ris og kog ydeligere et par minutter
- Hæld mælken i og varm op indtil det koger. Under jævn/konstant omrøring (det er vigtigt at det bobel koger)
- Kom låg på gryden og pak ind i 2 håndklæder og til slut en dyne
- Efter 1 time tages den ud af dynen igen. Rr godt rundt, du kan evt give kort opkog igen inden servering
- Server med smørklat, kanelsukker og evt rød saft
Virkelig god opskrift! Har aldrig lavet risengrød under dynen før, men det fungerede bare helt perfekt. Tak! 🙂
Ej, hvor skønt. Tak for de søde ord 🙂
Hvornår skal der salt i?
Hej Annette
Jeg kommer det i til sidst og smager til. Der skal ikke så meget i,
Vh Josephine
Den bedste måde at lave det på👏🤩. Har prøvet andre, men denne topper🎅🏻🤶
Tusind tak for den skønne feedback – dejligt at høre at det bare fungerer 🙂
Har lige fundet din opskrift , men undre mig over at der skal 2 liter mælk til 4 personer ?
Det er det der bliver spist herhjemme 😊
👍😊