Kransekage toppe

image_pdfimage_print

Små fine kransekagetoppe med guld hasselnødder. Det er super nemt at lave selv, og det tager kun omkring 30 min. De kan fryses ned (og smager efter sigende endnu bedre, når de har været en tur i fryseren).
Tø de frosne konfektstykker op 3 timer før servering. Hvis du ikke har dyppet i chokolade før frysning, kan du nemt gøre det imens de er frosne.


Du kan også pynte med cocktailbar, pistacienødder eller lign. Du kan også komme en smule nougat ind i midten af dem inden afbagning.


Du skal bruge en god sprøjtepose og en stjernetyl, hvis de skal have den fine form.

Kransekage toppe

Spring ind i det nye år med manér og server gerne med champagne til
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, kransekage, marcipan, nytår
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 10 stk

Udstyr

  • 1 stjernetyl stor

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 1 stk æggehvide
  • 100 g mørk chokolade
  • 10 stk hasselnødder
  • Spiselig guldstøv

Sådan gør du

  • Tænd ovn på 200 grader varmluft
  • Kom æggehvide og flormelis i en skål. Pisk sammen med en ske, indtil der ikke er nogen klumper
  • Skær marcipanen i små stykker eller riv den ned i skålen. Ælt den godt sammen med æggehvidemassen (med ske eller hænderne)
  • Kom i en sprøjtepose med stor stjernetyl
  • Lav 10 små kransekage toppe på en bageplade med bagepapir (de kan godt stå okay tæt, de de ikke hæver/flyder væsentligt ud)
  • Rul nødderne i guld og placer på toppen af hver
  • Bages midterst i ovnen i ca. 8-9 min (hold øje efter ca 6 min) de skal blive gyldne
  • Tag ud og afkøl på bagerist
  • Når de er afkølet, kan du dyppe dem i chokolade
  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden deri
  • Stil på hovedet imens chokoladen størkner
  • Kan fryses indtil de skal bruges

Noter

De fleste synes faktisk at en tur i fryseren giver kransekagen den karakteristiske lidt klistrede konsistens. 

2 Comments

  1. Annette Ulderup

    Kære Josephine Det er nogle skønne opskrifter du har , jeg bruger dem tit.
    Kærlig hilsen fra en gammel kogekone .

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*