Risalamande

image_pdfimage_print

Ingen juleaften uden risalamande og den evige jagt på at finde den gemte mandel. Jeg har tit meldt mig til at tage risalamande med, når vi har været til juleaften hos andre. Det er nemt og sjovt at lave.

Mængden af flødeskum varierer en del alt efter hvor tyk risengrøden bliver efter køl. Så anbefaler at du prøver frem indtil det får den rette konsistens

Risalamande

En klassisk risalamande serveret med din yndlingssovs
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: julemiddag, kirsebærsovs, risalamande
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g kold risengrød
  • 100 g mandler
  • 1,25- 2,5 dl piskefløde læs forklaring ovenover
  • 3 spsk sukker
  • 1-2 vanillestænger
  • husk sovs kirsebær, jordbær, appelsin eller andet

Sådan gør du

  • Kog noget vand i en elkedel og hæld over mandlerne, lad dem ligge tildækket i 3-4 min
  • Hæld vandet fra og smut mandlerne (så de bliver fri fra skallen)
  • Gem 1-2 hele flotte mandler og hak resten groft
  • Flæk vaniliestangen på langs, og skrab vanillekornene ud på et spækbræt. Kom 1 spsk sukker på og mas med en ske/siden af en kniv sukker og vanille sammen (på denne måde undgår du at vanillen klumper sammen)
  • Bland grød, sukker, mandler og vanille sammen (stil på køl og gerne til dagen efter)
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend i kort før servering

Noter

TIP: laves gerne risengrøden dagen før og bland de øvrige ting i på nær flødeskum. Vent med at komme flødeskummet i indtil et par timer før servering. Så undgår du at den bliver tynd og bevarer den lette luftige flødeskumskonsistens.

TIP: laves gerne rinsegrøden dagen før og bland de øvrige ting i pånær flødeskum. Vent med at komme flødeskummet i indtil et par timer før servering. Så undgår du at den bliver tynd og bevarer den lette luftige flødeskumskonsistens.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*