Vandbakkelser med hønsesalat og chilimayo

image_pdfimage_print

De her lækre vandbakkelser serverede jeg som appetizer til min fødselsdagsfest. Du kan sagtens fylde den med andet såsom rejesalat og lakserilette.
Du kan også komme lidt sukker i dejen, og bruge dem til dessert. Fyld dem så med flødeskum/syltetøj, creme, chokolademousse med kaffe/orange eller lign. Eller lave en waleskrans, en stor kagemand eller noget helt tredje.

Vandbakkelser med hønsesalat og chilimayo

En helt perfekt forret eller appetizer med en super cremet hønsesalat
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Forret
Keyword: appetizer, hønsesalat, snack, vandbakkelse
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 18 stk

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 5 dl vand
  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 6 stk æg

Hønsesalat

  • 700 g kyllingeoverlår uden ben alternativt kyllingebryst
  • 1 terning bouillon kylling eller grøntsag
  • 1 -1,5 ds aspargessnitter
  • 1 dl mayo
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • Lidt stærk chilisovs
  • Salt og peber
  • 2 sstk finthakkede forårsløg
  • Lidt frisk salat/spinat til servering samt 1-2 pakker bacon i skiver stegt sprødt på panden

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Smelt smør og vand i en gryde og lad det begynde at koge
  • Pisk konstant imens du tilføjer melet, tag af blusset når det er blandet godt
  • Lad dejen køle af i ca 10-15 min
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Pisk æggene i et ad gangen og pisk indtil dejen er glinsende og ensartet. Det kræver mangle armmuskler – du kan også bruge en træske eller lign
  • Beklæd to bageplader med bagepapir
  • Kom Vandbakkels dejen i en sprøjtepose med tyl og placer 9 stykker pr plade, med god afstand imellem, da de vokser en del under bagning
  • Bages midterst i ovnen i 30 min. med lukket ovn, herefter slukkes ovnen og ovnlågen stilles på klem. På den måde sænkes temperaturen omkring dem langsomt, fremfor vis de blot tages ud. (HUSK: at du ikke må ovnen før de 30 min er gået, da du risikerer at de falder sammen).
    Bag kun 1 plade af gangen.

Hønsesalat

  • Kom kyllingen i en gryde, dæk med vand og kom bouillonterning deri, lad kyllingen koge i 15-20 min.
  • Tag kyllingen op, lad den afkøle og trevl så (eller skær i små tern)
  • I en skål blandes mayo, creme fraiche, asparges, forårsløg og chili.
  • Bland kyllingen deri
  • Smages til med salt og peber

Servering

  • Skær Vandbakkelserne over, kom lidt spinat/salat i bunden, så hønsesalat og et stykke sprødt bacon og kom toppen på.

3 Comments

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

  2. Det der med du skriver at man skal lade dem stå i ovnen med døren på klem, er det efter de 30 min eller lige fra starten og så i alle 30
    min ? De skal laves nytårsaften 😋😋

    • Jeg har vist ikke været tydelig nok, for du er ikke den første der spørger (så nu er det rettet til). De 30 min er almindeligt med lukket ovn. Derefter slukkes ovnene, lågen sættes på klem – men vandbakkelserne bliver derinde. På den måde sænkes temperaturen omkring dem langsomt, fremfor vis de blot tages ud. Håber det giver mening – og skøn nytårsaften til dig 🙂

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*