Vandbakkelser med hønsesalat og chilimayo

image_pdfimage_print

De her lækre vandbakkelser serverede jeg som appetizer til min fødselsdagsfest. Du kan sagtens fylde den med andet såsom rejesalat og lakserilette.
Du kan også komme lidt sukker i dejen, og bruge dem til dessert. Fyld dem så med flødeskum/syltetøj, creme, chokolademousse med kaffe/orange eller lign. Eller lave en waleskrans, en stor kagemand eller noget helt tredje.

Vandbakkelser med hønsesalat og chilimayo

En helt perfekt forret eller appetizer med en super cremet hønsesalat
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Forret
Keyword: appetizer, hønsesalat, snack, vandbakkelse
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 18 stk

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 5 dl vand
  • 250 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 6 stk æg

Hønsesalat

  • 700 g kyllingeoverlår uden ben alternativt kyllingebryst
  • 1 terning bouillon kylling eller grøntsag
  • 1 -1,5 ds aspargessnitter
  • 1 dl mayo
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • Lidt stærk chilisovs
  • Salt og peber
  • 2 sstk finthakkede forårsløg
  • Lidt frisk salat/spinat til servering samt 1-2 pakker bacon i skiver stegt sprødt på panden

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Smelt smør og vand i en gryde og lad det begynde at koge
  • Pisk konstant imens du tilføjer melet, tag af blusset når det er blandet godt
  • Lad dejen køle af i ca 10-15 min
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Pisk æggene i et ad gangen og pisk indtil dejen er glinsende og ensartet. Det kræver mangle armmuskler – du kan også bruge en træske eller lign
  • Beklæd to bageplader med bagepapir
  • Kom Vandbakkels dejen i en sprøjtepose med tyl og placer 9 stykker pr plade, med god afstand imellem, da de vokser en del under bagning
  • Det allervigtigste du skal huske på, når du laver Vandbakkelser, og skal undgå de falder sammen er : Du må IKKE åbne ovnen før efter de 30 min. Bag kun 1 plade af gangen. Det bedste resultat får du, ved at slukke ovnen og lad Vandbakkelserne stå inde i ovnen, med døren på klem.

Hønsesalat

  • Kom kyllingen i en gryde, dæk med vand og kom bouillonterning deri, lad kyllingen koge i 15-20 min.
  • Tag kyllingen op, lad den afkøle og trevl så (eller skær i små tern)
  • I en skål blandes mayo, creme fraiche, asparges, forårsløg og chili.
  • Bland kyllingen deri
  • Smages til med salt og peber

Servering

  • Skær Vandbakkelserne over, kom lidt spinat/salat i bunden, så hønsesalat og et stykke sprødt bacon og kom toppen på.

One Comment

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*