Denne ret er en ret, som mine veninder og jeg altid tyede til når vi skulle spise lidt ekstra godt. De er super nemme at lave. Server gerne med en frisk salat til, så der er modspil til den fede butterdej.
Fyldet kan nemt varieres eks laks/spinat/mascarpone eller skinke/ost/champignon/pikantost. Du kan også vælge at bytte den røde pesto ud med en grøn.
Jeg synes, at pakkerne er søde- men du kan også lave en lang stang i stedet for.
Kan laves i god tid og blot lunes før servering. Også lækker i madpakken.

Butterdejspakker med kylling og pesto
Super lækre pakker, som er perfekt til weekendmad eller gæster
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 stk
Ingredienser
- 1 pakke butterdej fra køl ca. 270 g
- 4 tsk rød pesto
- 200 g kyllingebryst/filet
- 1 stk tomat
- Frisk basilikum
- 1 stk frisk mozzarella
- Salt og peber
- Olie/smør til stegning
- 1 stk æg, sammenpisket til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Brun kyllingen i ca 1 min pr side i smør/olie på en varm pande (drys med salt og peber) og tag af
- Skær tomat og mozzarella ud i små stykker
- Rul butterdejen ud. Skær dejen over på midten med en pizzaskære eller en kniv. Del derefter på midten og ydeligere på siderne, så du får 8 lige store stykker (se evt nedenfor)
- De 4 stykker butterdej kan du skære nogle ridser i med en kniv (de sidste skal der ligges fyld på)
- Smør 1 tsk pesto på midten af de 4 stykker butterdej (uden huller) og fordel kylling, tomat og mozzarella derpå
- Drys til sidst friske basilikumsblade på. Placer toppene med de små ridser over hver og fold kanten fra bunden op. Tryk butterdejen sammen med en gaffel på alle sider
- Pensl med æg
- Bages i ovnen ca. 20 min til de er gyldne
- Nu er de klar til servering – gerne med en god salat



Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen