Forårsruller – trin for trin

image_pdfimage_print

Det er flere år siden, at jeg sidst lavede forårsruller. Men fik lyst til at lave det igen, og se om det kunne blive et hit hos mine drenge.
Du kan købe dejen i et asiatisk supermarked (“Tyj spring Roll pastry”), har også hørt at Bilka, Føtex og nogle Brugsen skulle have det på Frost.

Jeg serverede soya og sød chilisovs til de voksne og mayonnaise samt ketchup til børnene.

Kan også bruges som en snack/ forret eller til tapas.

Du kan lave en stor portion og fryse nogle med, start med at ligge dem med lidt mellemrum, når de er kolde kan de samles i en pose i fryseren (på den måde, undgår du at de klistrer sammen)

Hvis du øsnker en mere fedtreduceret version, kan du pensle de foldere ruller med olie og bage i ovnen på 200 grader i 12-15 min, til de er gyldne og sprøde.

Forårsruller – trin for trin

En skøn opskrift på hjemmelavede sprøde forårsruller
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: forårsruller
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 500 g hk svinekød
  • 1/2 stk spidskål skåret i tynde strimler
  • ca. 80 g tørre glasnudler =1 blok, kogt efter anvisningen og skåret over til mindre stykker
  • 1 stk løg pillet og hakket fint
  • 1 stk gulerod skrællet og revet fint
  • 4 fed hvidløg skrællet og hakket fint
  • 2 spsk alm soya
  • 2 spsk mørk soya kan byttes med alm soya eller hoisin sauce
  • 2 spsk sesamolie kan erstattes af olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 liter solsikkeolie
  • 1 stk æg sammenpisket
  • 20 stk forårsrulle dej på Frost. Kan købes i asiatisk butik. Tages ud 1 time før du skal rulle- alternativ give dem ca 1 minut i mikroovn, dog obs de ikke bliver for optøede og tørre
  • Evt slaw salat af kål/gulerod soya og sød chilisovs

Sådan gør du

  • Varm sesamolie op i en pande og steg løg og hvidløg et par minutter
  • Tilføj kødet og steg til der er færdigstegt
  • Tilføj gulerødder, de kogte glasnudler, spidskål og soya
  • Varm et par minutter til kålen er faldet lidt sammen
  • Smag til med salt og peber, stil af varmen
  • Varm 1 liter solsikkeolie op i en høj pande eller gryde
  • Tag 1 forårsrulle papir og kom fyld på lidt under midten (se folde billeder nedenfor)
  • Fold enden op over fyldet og stram lidt
  • Fold begge sider inde over og rul lidt mere
  • Det sidste stykke af dejen pensles med ægget (for at kunne “lime” endestykket fast)
  • Når olien er varm nok (test med en tandstik, hvis det bobler/syder når du stikker den ned i olien – så er den klar)
  • Steg 5 forårsruller af gangen indtil de er gyldne
  • Tages op med en hulsi og ligges på køkkenrulle eller lignende, som kan opsuge overflødigt olie
  • Serveres evt med slaw salat (fintsnittet kål og gulerødder), soya og sød chilisovs

4 Comments

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

  2. Kan man bare smide dem i olie igen hvis nogen af dem er blevet bløde efter de har ligget og kølet af?

  3. Ok, tak. Det vil jeg prøve.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*