Forårsruller – trin for trin

image_pdfimage_print

Det er flere år siden, at jeg sidst lavede forårsruller. Men fik lyst til at lave det igen, og se om det kunne blive et hit hos mine drenge.
Du kan købe dejen i et asiatisk supermarked (“Tyj spring Roll pastry”), har også hørt at Bilka, Føtex og nogle Brugsen skulle have det på Frost.

Jeg serverede soya og sød chilisovs til de voksne og mayonnaise samt ketchup til børnene.

Kan også bruges som en snack/ forret eller til tapas.

Du kan lave en stor portion og fryse nogle med, start med at ligge dem med lidt mellemrum, når de er kolde kan de samles i en pose i fryseren (på den måde, undgår du at de klistrer sammen)

Hvis du øsnker en mere fedtreduceret version, kan du pensle de foldere ruller med olie og bage i ovnen på 200 grader i 12-15 min, til de er gyldne og sprøde.

Ingredienser (20 stk)

  • 500 g hk svinekød
  • 1/2 spidskål, skåret i tynde strimler
  • ca. 80 g tørre glasnudler (=1 blok), kogt efter anvisningen og skåret over til mindre stykker
  • 1 løg, pillet og hakket fint
  • 1 gulerod, skrællet og revet fint
  • 4 fed hvidløg, skrællet og hakket fint
  • 2 spsk alm soya
  • 2 spsk mørk soya (kan byttes med alm soya eller hoisin sauce)
  • 2 spsk sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
  • Salt og peber
  • 1 liter solsikkeolie
  • 1 æg, sammenpisket
  • 20 stk forårsrulle dej (på Frost. Kan købes i asiatisk butik. Tages ud 1 time før du skal rulle- alternativ give dem ca 1 minut i mikroovn, dog obs de ikke bliver for optøede og tørre)
  • Evt slaw salat af kål/gulerod, soya og sød chilisovs

Fremgangsmåde

  • Varm sesamolie op i en pande og steg løg og hvidløg et par minutter
  • Tilføj kødet og steg til der er færdigstegt
  • Tilføj gulerødder, de kogte glasnudler, spidskål og soya
  • Varm et par minutter til kålen er faldet lidt sammen
  • Smag til med salt og peber, stil af varmen
  • Varm 1 liter solsikkeolie op i en høj pande eller gryde
  • Tag 1 forårsrulle papir og kom fyld på lidt under midten (se folde billeder nedenfor)
  • Fold enden op over fyldet og stram lidt
  • Fold begge sider inde over og rul lidt mere
  • Det sidste stykke af dejen pensles med ægget (for at kunne “lime” endestykket fast)
  • Når olien er varm nok (test med en tandstik, hvis det bobler/syder når du stikker den ned i olien – så er den klar)
  • Steg 5 forårsruller af gangen indtil de er gyldne
  • Tages op med en hulsi og ligges på køkkenrulle eller lignende, som kan opsuge overflødigt olie
  • Serveres evt med slaw salat (fintsnittet kål og gulerødder), soya og sød chilisovs

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*